"Biggest Loser"-Jonas om sorgen efter sin mamma

"Biggest Loser"-Jonas om sorgen efter sin mamma

Det blir en tuff start med många känslor i första avsnittet av "Biggest Loser". Jonas Barkhult berättar om sorgen efter hans mammas död - och att han aldrig fick chansen att sörja henne.

I första avsnittet ikväll av “Biggest Loser” får vi lära känna årets deltagare. 14 personer deltar i tävlingen som kommer att sätta dem på hårda prov. Tävlingen ska genom hård träning och diet hjälpa deltagarna att gå ner i vikt. Vinner gör den som tappat flest kilon.

För många av de tävlande blir det en känslosam resa.

I den första invägningen delar deltagarna med sig av sina livserfarenheter som tagit dem dit de är idag.

Jonas Barkhult, 23, är en av årets yngre deltagare. När det är hans tur att väga in sig frågar programledaren Anna Brolin vad det är som känns jobbigt.

– Jag kan verkar väldigt glad och positiv utåt. Folk som träffar mig för första gången får uppfattningen att jag är en lycklig människa, men jag mår väldigt dåligt på insidan, berättar Jonas Barkhult.

Jonas Barkhult är en av deltagarna i årets omgång av Biggest Loser.

Jonas Barkhult är en av deltagarna i årets omgång av Biggest Loser.

När Jonas var fem år gick hans mamma bort. Tiden som följde var väldigt tuff för Jonas och hans bror som då var sex år.

– Jag kände väldigt sorg och ilska över att hon inte var där och kunde ta hand om oss, säger Jonas i programmet.

Jonas och hans bror ansågs vara för unga för att behöva terapi. Därmed fick de aldrig prata om och bearbeta sin mammas död.

– Det känns väldigt tufft att en annan människa kan göra en bedömning att jag inte behöver bearbeta sorgen efter att ha förlorat en förälder, säger Jonas.

Jonas började bli överviktig efter hans mamma gått bort.

– När jag äter så flyr jag från verkligheten. Jag kan koppla bort allting och kunna känna mig tillfreds, säger Jonas Barkhult i Biggest Loser.

LÄS OCKSÅ: Efter viktraset – så mycket kostade Mama Junes ingrepp

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN