LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Big Brother-vinnaren John Loughtons sorg - efter chockerande familjemordet

26 dec, 2018 
AvOla Brising
2008 vann John Loughton Big Brother. Nu skakas hans liv av en familjetragedi.
Annons

John Loughton, 31, har länge varit en enda lång framgångssaga personiferad. Han blev känd i Storbritannien efter att 2008 ha vunnit 575 000 kronor och dokusåpan Big Brother: Celebrity Hijack. Sedan dess har han både startat det egna ledarskapsföretaget Dare2Lead och gjort sig ett namn som social entreprenör.

John är uppvuxen under fattiga förhållanden med två bröder och en arbetslös singelmamma i Edinburghs arbetarkvarter. Han har sedan tonåren slagits mot social utslagning och narkotika i problemområden och varit riktigt framgångsrik i det mesta han företagit sig redan innan sin medverkan i Big Brother. Året innan han vann dokusåpan valdes han till exempel bara 19 år gammal in som yngsta ledamot någonsin i det skotska parlamentet.

Men för några dagar sedan inträffade en mardrömslik personlig tragedi för den hyllade entreprenören. John är äldst av tre bröder som stått varandra väldigt nära genom sin svåra uppväxt, men den 17 december mördades yngsta brodern Roddy, 26, av mellanbrorsan Stephen, 29, skriver OK! Magazine.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Johns två yngre bröder ska under de senaste åren haft en svårlöst konflikt. De har inte kunnat prata och efter att ha ha flugit på varandra i ett brutalt slagsmål kördes Roddy i måndags till akuten svårt skadad. På sjukhuset avled han något senare av dessa skador och Stephen anhölls misstänkt för mord.

Familjen önskar att få sörja ifred

I tisdags lästes åtalet upp mot Stephen i rätten och han hade inga invändningar till vad som sades. Det är fortfarande inte riktigt klart exakt vad som har hänt, men Stephen sitter häktad tills vidare och rättegångsförhandlingarna kommer att fortsätta nästa vecka i mellandagarna. En barndomsvän som alltid stått de tre bröderna nära förklarar dock för OK! Magazine att John är helt förkrossad efter att han fått reda på vad som hänt. Inte minst eftersom Roddy dessutom var far till två små barn.

I ett pressmeddelande familjen skickade ut på onsdagen skrev de:

”Roddy var en kärleksfull pappa, son och bror som hade en känslig själ, var väldigt humoristisk och älskade sina barn. Vi vill tacka släktingar och grannar för att de gjort allt för att stödja oss under den här svåra tiden. Vi skulle vilja be om, och uppskatta, om människor visar respekt för att vi önskar att bearbeta den svåra sorg vi nu känner privat, och på det sättet försöka lära oss leva med vår stora hjärtskärande och oåterkalleliga förlust.”

Foto: IBL

Annons