LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Big Brother-Daniel Glasman visar upp nya flickvännen Klara

16 jun, 2020 
AvOla Lagerström
Big Brother-Daniel Glasman med Julia Löfgren och flickvännen Klara Garberg.
Hur lever Daniel Glasman efter Big Brother? Möt honom i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Sexet i tv med Julia: ”Plockade upp det senare...”
✔︎ Så hittade han och flickvännen Klara tillbaka till varandra: ”Fantastisk”.
✔︎ Nya framtidsprojektet med Big Brother-Sami.
Annons

Efter 50 dagar i Big Brother-huset är Daniel Glasman ute i friheten. Här svarar han på allt du undrar över.

Daniel Glasman i Big Brother.
Daniel Glasman. Foto: TV4.

Hur står det till världens bästa Daniel?

– Det står jättebra till med mig, tack! Solen skiner och hela den här Big Brother-grejen har gjort att jag är på en plats i livet där jag mår väldigt bra.

Mådde du inget vidare, dessförinnan?

– Jo, då. Livet lunkade på och var grymt bra på många sätt, men tack vare Big Brother så mår jag numera så himla bra! Big Brother är det största sociala experimentet man kan vara med om. Jag är tacksam över att jag fått vara med. Det har lärt mig mycket om mig själv. Många gånger kändes det ganska hemskt att vara i huset. Det var fruktansvärt tråkigt där inne. Dessutom var det gapigt och skrikigt. Det var aldrig helt tyst och man hade aldrig makten över sig själv. Här på utsidan så tänder och släcker man ju taklampan när man vill. Man umgås med den man vill och man äter det man vill. Allt sådant försvinner samma sekund som man kliver in i Big Brother-huset.

Annons

Glasman om snusket med Julia Löfgren

Kändes det som att hamna i fängelse?

– Kanske inte fängelse, men det kändes som att vara på en konferens med riktigt extroverta och högljudda exhibitionister. Och man utsattes för olika experiment. Ta Robinsonveckan, till exempel. Under en vecka fick vi bara äta ris och kokos. Efter några dagar fick vi salt och peppar. Därefter fick vi havregryn. Då kändes det plötsligt som en lyxmåltid. På femte eller sjätte dagen fick vi tillbaka duscharna. Därefter fick vi tillbaka sängarna. Det var helt otroligt. Jag blev av med privilegium efter privilegium. Därför är jag så tacksam när allt detta – stort som smått – kommit tillbaka. Senaste tiden har jag gått igenom en underbar lyckoperiod – den lyckligaste på tio år.

Vad fick dig att fatta pennan och söka till Big Brother?

– 2019 lämnade jag tre jobb av olika skäl. Jag kom ur ett förhållande och bytte boende. Jag började ifrågasätta mitt liv: ”Vem vill jag vara och vad vill jag åstadkomma med mitt liv?” Precis i den vevan började TV4 annonsera om att Big Brother skulle komma tillbaka. Då passade jag på – och sökte.

Big Brother-Daniel Glasman med Sami Jakobssons mamma.
Glasman med Sami Jakobssons mamma. Foto: Privat.

Efter fem dagar i huset blottade deltagaren Sami Jakobsson sitt mörka förflutna för dig – som nazist. Vad tänkte och kände du när han berättade om allt?

Annons

– När mina vanliga vänner vill berätta om allvarliga saker eller behöver råd så lyssnar jag, granskar och ifrågasätter. Det gjorde jag med Sami också. Han kunde på ett bra sätt verbalisera vad han varit med om, varför han hade hamnat där och vad som fick honom att lägga sina tidigare extrema åsikter bakom sig. Sami är en av de mest godhjärtade personer jag träffat.

Vid ett tillfälle i BB-huset uppstod det ljuv musik mellan dig och deltagaren Julia Löfgren – inne på toaletten. Deltagaren Jasmine skrek som en slakthusgris när hon öppnade den olåsta dörren. Kom akten av sig där och då?

– Ja, det är klart, men vi plockade väl upp det senare om jag minns rätt…

Blev det konstig stämning mellan dig och Jasmine – tiden efter toalettsnusket med Julia?

– Nej, absolut inte. Hon visste vad hon gav sig in på så hon får skylla sig själv, (skratt).

Tänker du på Julia varje gång du ser en toalett, numera?

– (Skratt). Nej, det gör jag inte. Jag tycker bara att det är väldigt skönt att gå på toaletten – utan kameror…

Jasmine Armstrong upptäckte Daniel Glasman och Julia Löfgren på toaletten.
Jasmine upptäckte Daniel och Julia på toaletten och var chockad efteråt. Foto: TV4.

Hur ofta har ni kontakt med varandra, du och Sami?

– Vi har setts många gånger. Han har bott hos mig. Vi har festat ihop och börjat planera framtiden ihop. Sami bor inte i Stockholm, det gör det lite knixigare, men vi hörs flera gånger i veckan och ses i genomsnitt någon gång i veckan.

Annons

Har Samis morsa adopterat dig?

– Inte formellt, men i hjärtat.

Glasman om flickvännen Klara Garberg

Vad händer på kärleksfronten?

– Jag har precis blivit tillsammans med en tjej som jag dejtade innan Big Brother. Klara heter hon. Hon är en fantastisk tjej. Smart och rolig, hon har skinn på näsan och är väldigt ödmjuk. Det är en lyx att få vara med henne.

Bor ni ihop?

– Nej, och officiellt har vi bara varit tillsammans i nio dagar.

Är hon jättebesviken på vad som hände mellan dig och Julia inne i Big Brother-huset?

– Jag vill inte lägga ord i hennes mun, men vi har diskuterat och resonerat om allt som hänt. Hon har kritiserat och ifrågasatt, men hon har inte höjt rösten en enda gång. Hon är väldigt sansad.

Daniel Glasmans flickvän Klara Garberg.
Daniel Glasmans flickvän Klara Garberg. Foto: Privat.

 

Big Brother-Daniel Glasman med flickvännen Klara Garberg.
Daniel Glasman med flickvännen Klara Garberg. Foto: Privat.

Hur är din och Klaras relation?

– Den är väldigt fantastisk. Vi är nykära och glada i varandra. Vi umgås väldigt mycket. Klara har ett vanligt jobb, hon jobbar som förskolelärare och sexualupplysare på RFSU. Vi har mycket gemensamt, vi gillar att äta och dricka gott, vi gillar att läsa böcker i solen.

Annons

På vilken gatuadress tog du dina tre första steg?

– Forslunds väg 16 i Skövde.

Vilket är ditt bästa barndomsminne?

– Svår fråga. Jag hade en väldigt fin uppväxt. Inte minst somrarna i stugan vid en sjö som heter Viken. Däremot dog mina föräldrar när jag var ganska ung. Pappa dog när jag var 21, mamma dog när jag var 26.

Hur har förlusten format dig?

– Efter att jag hade kommit över den akuta sorgen så hade jag mitt livs lyckligaste period. Jag blev så extremt medveten om att livet är kort. Det gäller att ta tillvara på livet och kärleken och alla som står dig nära.

Du bor på en ö mitt i Stockholm. Bor du flott?

– Jag älskar lägenheten som är min syrras. Jag är så glad över att jag får låna den, men jag längtar efter att jag på sikt kan skaffa mig en egen lägenhet.

Sami Jakobsson i Big Brother 2020.
Sami. Foto: TV4.

När hade du senast fiskelycka?

– Det minns jag inte ens. Jag är ingen fiskekille, jag har inte tålamodet som krävs…

Annons

Blir du igenkänd på gator och torg?

– Det händer absolut, men inte så ofta. Jag blir glad varje gång det händer!

Vad köper du om någon stoppar ner 50 000 kronor i ditt brevinkast?

– Oj! Jag skulle nog vänta ut den här världssituationen med viruset. Sedan skulle jag köpa två resor till mig och Klara. Först en solsemester till Italien, sedan en cityvecka i Hongkong.

Vad väntar runt hörnet?

– Ganska mycket, skulle jag säga. Sami och jag står i startgroparna för både en podcast och en talkshow. Det ska bli väldigt kul, alltihop!

Slutligen Daniel, vad skulle du välja: somna på en flotte och vakna strax innan ett vattenfall, alltid förflytta dig genom att gå baklänges eller snyta dig i doktor Mikaels vita läkarrock – på en framtida kändisfest?

– (Skratt). Jag kör snytningen. När den dagen infinner sig, vet man ju att viruset är försvunnet. Den dagen tål verkligen att firas!

◼️ ◼️ ◼️

Vem är Daniel Glasman?

Ålder: 38.Stjärntecken: Fisk.Familj: Ett fåtal blodsband men bästisar, vänner och gudbarn.Bor: På Riche. Nej, jag skojar, jag bor på Lilla Essingen i Stockholm.Jobbar som: Kommunikationsstrateg.God egenskap: Jag är inte smartast eller mest känslosam, men jag är bra på att vara både och.Dålig egenskap: Gillar att prokrastinera.Äter helst: Vad som helst på Riche eller på McDonald’s.Dricker helst: Läsk i alla former.Kändismerit: Varit på bröllop med Kanye West!

Annons