LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Big Brother-Amilia om hemliga relationen med Jacob Claesson

22 apr, 2020 
Emil Karlsson Lagnelius
Big Brother-Amilia Stapelfeldt och Gift vid första ögonkastet-Jacob.
Amilia Stapelfeldt har omgärdats av rykten – nu svarar hon.
✔︎ Hemliga relationen med Gift vid första ögonkastet-Jacob – så träffades de.
✔︎ Ger sin version av triangeldramat med Jasmine och Martin.
✔︎ ”Men Gud, den här frågan var jag inte alls beredd på...”
Annons

I en lång och öppenhjärtig intervju pratar Amilia Stapelfeldt, 25, ut om kärlekslivet, schismerna i Big Brother och framtiden.

Amilia Stapelfeldt i Big Brother 2020.
Amilia. Foto: TV4.

Amilia Stapelfeldt röstades i måndags ut efter 71 dagar i Big Brother-huset. Hon kom ut till en helt ny verklighet med Coronavirus.

– Första gången produktionen informerade oss om Corona var det fyra döda. Nästa gång var det 1300. I torsdags fick vi reda på att Adam Alsing hade gått bort, men inte hur. Då började jag misstänka att det var Corona och på infomötet dagen efter frågade jag om han hade gått bort på grund av det. Där och då blev det verkligt för mig.

Amilia växte ut till en stor profil i Big Brother och här har hon talat ut om hatet från tittarna och stödet från Joakim Lundell.

Annons

Amilia om triangeldramat med Jasmine och Martin

Är det någon i huset som du har rykt ihop med så mycket att det aldrig går att reparera?

– När det kommer till konflikter vill jag lämna dem i huset. Däremot betyder inte det att vi måste vara vänner. Det finns många personer som betett sig på elaka sätt och behandlat mig dåligt. Samtidigt måste man förstå att det är en speciell situation där inne och att det är en miljon kronor i potten. Klart att folk är beredda att göra saker de normalt inte gör.

Jasmine Armstrong och Martin Forsténs
Martin och Jasmine. Foto: TV4.

Inne i huset var hon en stor del i triangeldramat med Martin Forstén och Jasmine Armstrong.Vecka för vecka har Martin och Jasmines känslor för varandra blivit allt starkare och tidigare i april erkände Jasmine för TV4-tittarna att hon är kär.plus_iconBig Brother 2020: Så mycket tjänar alla deltagareLäs mer

Annons

– Jag har aldrig varit så här kär i någon i hela mitt liv. Jag är så kär i honom så det är helt sjukt, sa hon då.

Men i fredags kom det fram att Martin kysst Amilia – en kyss som inträffade efter att Martin och Jasmine hade inlett sin kärleksrelation i dokusåpan. Detta ledde till att Jasmine och Martin, åtminstone tillfälligt, gick skilda vägar.

Det var efter att TV4-tittarna ställt frågor till deltagarna om kyssen som Jasmine fick vetskap om situationen. Sedan dess har Martin försökt förklara för Jasmine hur ångerfull han är.

– Du ska veta att jag mår piss, skit. Framför allt för att jag har sårat dig. Jag är besviken på mig själv, och förbannad på mig själv över det jag har gjort, sa Martin i programmet.

Big Brother 2020: Amilia
Amilia. Foto: TV4.

Nu ger Amilia sin version av dramat.

– Jag har inte gått och pussat på en person som varit upptagen och i ett förhållande. Att han sedan kanske har gått in i ett förhållande efter det – det är svårt med tidsuppfattningen och exakt när det hände – men det ligger på hans ansvar att berätta för henne. Jag har egentligen inte med det att göra eftersom sveket är att Martin inte berättade för Jasmine. Du kan ju byta mig mot vem som helst i det där huset, problemet var ju att han inte berättade.

Annons

– Men jag förstod tidigt att när ”Jassa” slutade vara superarg på Martin så skulle de vilja lägga över detta på mig, eftersom det är lättare att vara arg på den man ogillar än den man är kär i.

Var det nånsin kärlek mellan dig och Martin?

– Nej nej. Jag tyckte om Martin och vi klickade bra direkt han kom in och vi hade saker gemensamt. Jag uppskattade honom, men han sjönk i mina ögon mot slutet. Det var mycket påhopp från honom mot mig, han kallade mig taskiga grejer och bad inte om ursäkt.

Lennie Hansson i Big Brother 2020.
Lennie.

Amilia om relationen till Lennie

Något som har blivit tydligt för tittarna är att Amilia hyst starka känslor för Lennie Hansson.

Var det bara vänskap eller kärlek?

– Vet du hur många gånger jag har fått frågan sedan jag åkte ut?

Annons

Vad är svaret då?

– Det är bara vänskap.

Från båda håll?

– Jag kan bara svara för mig. Men jag förstår att det kan ha uppfattats som att det var något mer mellan honom och mig. Men det handlar om att i huset ersatte han alla mina relationer på utsidan – han var min familj, alla mina bästa vänner och kollegorna som jag saknar. Han var den enda person jag litade på.

Men det kanske kan bli något framöver?

– Nej. Men han är världens finaste människa, det står jag för. Jag är så himla tacksam över att han sladdade in i huset på den femte dagen.

Jacob Claesson i SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Jacob Claesson. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

Amilia om Jacob Claesson

Samtidigt som Amilia har varit inne i Big Brother-huset har Jacob Claesson deltagit i SVT:s Gift vid första ögonkastet. Det lustiga är att de båda har en historia ihop.

Annons

När Hänt frågar Amilia om deras relation brister hon ut i skratt.

– Det är första gången jag hör att han kallas Gift vid första ögonkastet-Jacob. Han är en fin kille.

Hur känner ni varandra?

– Vi känner varandra sedan många år tillbaka. Vi har nog ett tioårsjubileum på relationen. Vi hade ett gemensamt intresse som yngre – politik.

Vilket ungdomsförbund var ni med i?

– Muf (Moderata ungdomsförbundet).

Bara vänskap eller kärlek också?

– Hahaha! Men Gud, den här frågan var jag inte alls beredd på… Det är en god vänskap, absolut.

Du skrattar?

– Ja, det var den mest otippade frågan på 72 dagar. Men ska jag vara ärlig så hade jag inte gått in i Big Brother-huset om det inte vore för Jacob. Han var superstöttande i processen. Jacob är en jättefin kille, han är en mycket kär vän.

Har ni mycket kontakt?

– Vi chattade i går. Jacob har alltså hunnit gifta sig och skilja sig medan jag mött våren i Big Brother-huset i Farsta, det känns sjukt.

Hur ser din framtid ut?

– Innan jag gick in i huset sa jag upp mig från jobbet som talangscout på Sveriges största youtubenätverk. Jag insåg förra veckan att jag inte har något jobb och att det blir svårt att få något nytt med en pandemi som lamslår världen. Jag har ingen aning om framtiden. Jag får väl sätta mig och titta på Gift vid första ögonkastet nu.

Annons