Bianca Wahlgren om sin ätstörning: Ordet frisk ligger långt borta

Bianca Wahlgren har lidit av bulimi i snart fem år. Den unga tv-stjärnan förstår att hon aldrig kommer bli helt frisk.

För drygt ett år sedan gick Bianca Wahlgren, 21, ut och pratade öppet om att hon led av ätstörningen bulimi. Hon har i snart fem års tid kämpat mot sjukdomen.

– Jag får panik när jag bli mätt. Det bara kryper i mig och jag får svårt att andas och vill bara hem och spy, sa hon i podcasten “Ofiltrerat”.

33-ab94300928-2faca74e5c.jpg

Det var i december 2015 Bianca Wahlgren först berättade öppet om att hon lider av bullimi.

Sen har inte Bianca prata mycket mer om det utan fokuserat på annat. Men då många av hennes följare hör av sig, undrar hur hon mår och om Bianca är frisk har hon nu i ett långt ärligt blogginlägg valt att tala ut om sin kamp mot ätstörningen:

– Ordet frisk i detta sammanhang är extremt stort för mig, även något som ligger lååååångt borta för mig just nu. Ordet FRISK betyder för mig att beteendet, tankarna & ångesten är TOTALT borta, för evigt!

skarmavbild-2016-12-28-kl-12-53-39

igår skrev Bianca ett långt utlämnande blogginlägg där hon berättade öppet och ärligt om sin ätstörning.

Bianca fortsätter:

– Jag kan säga att där är jag verkligen inte idag. Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt aldrig mött någon som haft bulimi & som är 100% så kallat frisk.

Hon berättar hur bulimin styrs av “onda tankar”. Bara för att hon slutat spy upp maten betyder det inte att hon är frisk:

– När man har kommit över det stadiet så väntas det en lång & svår kamp med att försöka komma över nästa stadie, de onda tankarna som triggar igång din ångest & hela ditt sätt att se på dig själv.

33-377-175121-5fe8cadca9.jpg

– Jag minns när jag var med i Let´s Dance i våras och tränade varje dag, omringades av grymma människor varje dag och utmanade mig själv varje vecka, det gjorde mig till en extremt stark person och jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv som jag gjorde då.

Bianca ger en statusuppdatering på var hon själv befinner sig:

– Jag är just nu inne i det stadiet då allting kommer och går… Vissa veckor känner jag mig helt frisk, jag känner mig då svinstark, jättevacker & helt jävla PERFEKT som jag är! Och vissa veckor faller jag tillbaka till onda tankar, beteendet kan komma tillbaka och min ångest är där varje dag.

Hon säger sig ha svårt att hitta en balans för att kunna leva med ätstörningen på ett bra sätt. Det är just att hitta den balansen Bianca hoppas göra.

– Jag har förstått att detta kommer vara med mig hela livet och att det är något som jag kommer få jobba med i flera år framöver på gott och ont, skriver hon och lovar att aldrig ge upp.

33-377-185629-5fe8ca1f6f.jpg

Genom realityserien “Wahlgrens värld” som sändes i Kanal 5 i höstas har Bianca blivit ett populärt namn vi definitivt kommer få se mer av framöver.

LÄS ÄVEN: Serien fördjupade relationen mellan Bianca och Pernilla

Isabella Löwengrip skrotar “Blondinbella”: dags att gå vidare

Foto: IBL, Bianca Wahlgren

SENASTE NYTT!