ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bianca Salming om chocken under tuffa tiden – kängan till vården

08 apr, 2023 
Maja Slobodnik
Bianca Salming, Pia och Börje Salming.
Under Börje Salmings sista tid i livet vårdades han i hemmet i Nacka.
Dottern Bianca Salming, 24, öppnar nu upp vårdens svek.
– Hur kan vi få stå och göra allt det här?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så blev Bianca Salming uppraggad av pojkvännenBrand logo
Så blev Bianca Salming uppraggad av pojkvännen

I november förra året förlorade svenska folket en av världens största hockeyikoner genom tiderna. När Börje Salming dog i sviterna av ALS förlorade även en dotter sin pappa.

Nu berättar Bianca Salming om pappans sista tid i livet och missnöjet med vården.

– I efter hand har jag varit lite chockad. Jag har alltid haft en bild, och den är säkert väldigt mycket bättre än andra länder, men att svensk sjukvård ska vara så himla bra och den bästa någonsin. För mig var det en chock att det var så många saker som inte gick som de skulle, berättar Bianca Salming i P4 Extra Gästen.

Bianca Salming: ”Mycket kändes konstigt”

Bianca Salming beskriver den sista tiden som ”hemsk och konstig”. Hon fick uppleva så mycket nya saker som hon aldrig varit med om tidigare, men främst fick hon lära sig att vården inte alltid lever upp till sitt rykte.

Annons

Börje Salming spenderade sin sista tid i livet i hemmet i Nacka strand i Stockholm där han vårdades av familjen.

– Jag kommer ihåg att jag stod mycket med pappas fru Pia hemma och man kunde stå och kolla på varandra och bara ”Hur kan vi få stå och göra allt det här?”, säger Bianca.

Börje Salming på Alla Tiders Hockeygala.
Börje Salming dog den 24 november 2022.

Hon berättar att trots att familjemedlemmarna knappt visste vad de höll på med var det de som tog hand om Börje.

– Vi vet knappt om vi gör rätt sak, om vi tar rätt medicin här och står och krossar och det här ska in i hans sond. Det här kan inte vara något som vi är osäkra på om vi gör rätt, minns Bianca och fortsätter:

– Och det var där som mycket kändes konstigt.

Bianca Salming upplevelse: Svårt att få hemvård

Bianca Salming upplevde det som att det var svårt att få hemsjukvård. Det tog lång tid och var många konstiga regler, berättar hon i P4 Extra Gästen.

– Nu låg vi i mycket och kämpade för att få just hemvård, men jag tänker bara på alla de som inte har tiden eller orken eller kan vara hemma. Vad gör de då?

FOTO: TT/Instagram

Annons