Idol 2023 marknadsföring banner

Bianca om aborten: ”Mest smärtfulla jag gått igenom”

11 aug, 2017 
I sin senaste videoblogg pratar Bianca Wahlgren Ingrosso om saker som kvinnor måste genomgå och är upprörd över hur dyrt det är att vara kvinna. Hon berättar även om sin tuffa och smärtsamma abort.
Annons

Bloggaren och tv-personligheten Bianca Wahlgren Ingrosso, 22, är inte blyg med att prata om varken privata grejer eller åsikter om saker och ting. Nyligen skrev hon om att hon varit på en tantrakurs där hon lärt sig allt om sin vagina och att upplevelsen var ”wow”. Men i hennes senaste videoblogg pratar hon om en mindre rolig upplevelse som hon tvingats genomgå.

– Jag har ärligt talat gjort en abort, berättar hon och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är dyrt, och typ det mest hemskaste och smärtfulla jag har gått igenom och det önskar jag inte någon så skydda er.

Förutom att vissa kvinnor genomgår aborter så är hon upprörd över priset man som kvinna behöver betala för sin mens och sitt preventivmedel.

– Sen är det mensen som kostar mycket pengar också. Som tamponger, bindor och jag måste till exempel köpa väldigt mycket Ipren och Alvedon när jag får mens för ibland får jag väldigt extrema menssmärtor. Jag hade p-stav en gång och då hade jag mens i 14 månader, berättar Bianca.

Annons

Hennes förslag är att tjejer ska få 300 kronor mer än killarna i studiebidrag för att kunna ha råd med allt vad det innebär att vara kvinna.

–  Alltså vi måste till och med köpa extra mycket trosor varje gång vi har haft mens för att man blöder igenom. På riktigt, ge kvinnor mer pengar!

Och i Biancas kommentarsfält hyllas hon för sitt öppna erkännande om aborten.

”Jag blev så förvånad när du sa att du gjort en abort, jag hade aldrig kunnat gissa det. Starkt att du vågar berätta om det och uppmana till att man ska skydda sig”, skriver en.

”Tack för att du delar med dig av det som är ditt liv. Håller med ovanstående, beklagar att du har behövt gå igenom en så tuffa känslomässig grej som en abort är. Tänker här på alla de gångerna som du har framfört hur gärna du vill bli mamma, din stora dröm och önskan. Usch, förstår att det var bland det tuffaste som du har varit med om”, skriver en annan.

Foto: IBL

Annons