LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bianca Kronlöfs tårar i Nyhetsmorgon – efter orden om nya boken

05 sep, 2021 
JENNY ALVERSJÖ, BIANCA KRONLÖF
Bianca Kronlöf är högaktuell med boken Brev till mannen.
När hon gästade Nyhetsmorgon brast det dock för henne och tårarna bara forsade ner för hennes kinder.
Annons
5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4Brand logo
5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4

År 2012 slog komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf, 35, igenom med sina videos på Youtube. Två år senare kom humorserien Full patte på SVT, som Bianca både medverkade i och hade skapat tillsammans med sin syster Tiffany Kronlöf, 33.

Sedan succéserien har Bianca medverkat i flertal tv-produktioner som TV4:s Parlamentet och SVT:s Bäst i test. Förra våren kunde man även se henne i TV4:s serie om klimathoten Tunn is. Då spelade hon en av huvudrollerna som polisen Liv.

I våras gick Bianca ut med ett känslosamt inlägg på Instagram. Då riktade hon hård kritik mot komikerbranschen. I tre inlägg förklarade hon vad hon tycker är fel med dokumentären om Soran Ismael – och hur hon vill att branschen ska agera.

Bianca Kronlöfs hårda kritik mot komikerbranschen

I Persona non grata på SVT gav Soran Ismail sin syn på anklagelserna om våldtäkt och övergrepp och hur han haft det efter metoo. När Bianca såg programmet kände hon stort obehag.

Annons

– Att Kristoffer Appelquist, Özz Nujen och Måns Möller är med tycker jag är modigt. För de fattar att de kommer få skit för det här. Och man ska vara där för sina vänner när de mår dåligt, vilket Soran verkligen har gjort. Men jag tycker att fokus i det här programmet, och samtalen som de visar, är helt åt helvete, sa hon då och fortsatte:

– Jag låg sömnlös och ammade mitt barn och skrev i mobilen, efter ett par dagar tog jag upp det igen och okej: det är en text till Soran, en till manliga komiker och en text till själva branschen.

Bianca brister ut i gråt i direktsändning

Att Bianca verkligen menade vad hon sa i videon i våras är något som nu är säkert. Hon har nämligen skrivit sin första bok som heter Brev till mannen och i boken tar hon upp just detta ämne. Det märks att boken ligger henne varmt och hjärtat och att det var jobbigt att skriva den.

Det är när hon gästar Nyhetsmorgon med Jenny Alversjö som hon brister ut i total gråt över boken.

– Det är så konstigt också att se, åh gud jag är så himla nervös, utbrister Bianca med gråten i halsen och fortsätter:

– Och jag försöker att inte tänka i såhär termer av bra och dåligt nu, trots att det är typ helt jävla omöjligt. Utan att tänka att det här har varit nödvändigt för mig, säger Bianca och torkar tårarna som nu rinner ner för hennes kinder.

– Oh shit, vad sjukt det här blev, konstaterar Bianca som uppenbarligen inte tänkt gråta i direktsändning.

BIANCA KRONLÖF
Bianca Kronlöf i tårar.

FOTO: TV4

Annons