LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bianca Ingrosso raderar spridda videon – uttalandet förstörde allt

28 feb, 2024 
Linn Seipel
bianca ingrosso
Nyligen lade Bianca Ingrosso upp en video där det visat sig att hon gav missledande information – någon hon nu tagit bort.
Nu talar ansvarig för företaget Ani Jewels ut om missen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Ingrosso om dejtandet och det omtalade retreatet – då var hon senast på dejtBrand logo
Bianca Ingrosso om dejtandet och det omtalade retreatet – då var hon senast på dejt

Bianca Ingrosso, 29, driver samt är ansiktet utåt för ett flertal företag. Sminkmärket CAIA Cosmetics är det främsta – vilket till och med expanderat till andra länder. Det lite mindre företaget, men fortfarande väldigt lukrativa, är smyckesmärket Ani Jewels som hon driver tillsammans med Lovisa Worge, 27.

Båda gör ofta reklam för sina smycken via deras egna sociala medier och självklart finns risk att det någon gång då blir lite tokigt. Något som hände nyligen för Bianca Ingrosso – vilket tvingade henne att snabbt radera inlägget från sin Instagram.

Bianca Ingrossos felsägning – kan bli anmäld

Det är Nyheter24 och Camilla Gervide, personen bakom Bloggbevakning, som uppmärksammat missen som hade kunnat få ödesdigra konsekvenser.

Annons

– Det här fantastiska halsbandet som symboliserar friendship, love, whatever, sade Bianca i reklaminlägget, och fortsatte sedan att visa upp sin hand, på vilken det sitter ringar. Hon fortsätter berätta:

– Dom magiska ringarna som kommer med diamanter och utan.

Något som blir direkt felaktigt, då ringen inte pryds av diamanter. Enligt hemsidan kostar ringen 1000 kronor och har stenar av något som kallas för Cubic zirconia. Medan diamanter håller sitt skick för alltid, håller en sådan sten sig fin i ungefär två år, enligt International Gem Society.

Om reklamfilmen hade legat kvar hade inlägget kunnat blivit dömt, eftersom marknadsföringslagen förbjuder reklaminslag från att ha felaktig information om varan som säljs.

Ani Jewels svar om Bianca ingrossos marknadsföringsmiss

Bloggbevakning-Camilla Gervide kontaktade Ani Jewels marknads och pr-ansvarige Lucas Feola, som försvarade det hela med den mänskliga faktorn. I ett mejl till Bloggbevakning skriver Lucas bland annat:

Annons

”Vi har sett över videon du refererar till, och det rör sig inte om något annat än en uppenbar felsägning. Videon är inte skriptad, men däremot har felsägningen missats i efterarbetet. Materialen vi använder oss av i våra smycken är inget vi hymlar om eller försöker förvrida. Vilket också är uppenbart då Bianca vidare i videon inte nämner något om diamanter, det gör hon inte heller när hon igen refererar till ringarna vid 1:10. Vi har även granskat kommentarsfältet där det inte verkar råda någon förvirring om vilken typ av sten som fästs på våra smycken.”

FOTO: YoutubeAnnons