TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bianca Ingrosso om det påfrestande näthatet: ”De är värst”

29 sep, 2017 
AvJoakim Almén
Med offentlighet och öppenhet kommer – sorgligt nog – ofta näthat. När Bianca Ingrosso gästar ”Breaking News med Filip och Fredrik” berättar hon om vilka som är de värsta näthatarna.
Annons

Det är mycket Bianca Ingrosso, 22, just nu. Succéserien ”Wahlgrens värld” har börjat rulla igen och det skapas ständigt nya rubriker kring familjen i allmänhet, och Bianca i synnerhet.

När Bianca i går gästade Filip och Fredriks humoristiska auktualitetsprogram ”Breaking News” fick hon frågor kring näthat. Som offentlig person är det, som bekant, inte ovanligt att man utsätts för kränkande, nedlåtande kommentarer i sociala medier. Bianca Ingrosso är inte undantagen från näthatet. När Filip Hammar, 42, frågar om hon upplevt näthatet som jobbigt svarar hon att det främst handlar om kommentarer på hennes blogg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nej jag har inte gjort det. Eller jo. kommentarer på min blogg: ”Du är en dålig förebild, vem tror du att du är?”

Fredrik Wikingsson: Vad är det i dig som du tror dom tycker är en dålig förebild?

– Det är allting. Det spelar ingen roll vad jag gör. Det är den äldre generationen som kommenterar hatkommentarer. Antingen pratar jag för mycket eller så är jag för öppen eller så är jag för privat, säger hon.

Annons

Den schabloniserade bilden av näthat är att det är främst yngre killar som sprider skriftliga föraktanden i kommentarsfälten. Men det stämmer inte riktigt helt överens med verkligheten. Ofta är vuxna människor MINST lika usla.

Fredrik Wikingsson, 44, uppmärksammar just att det är äldre personer – och ofta kvinnor – som faktiskt är de värsta näthatarna.

Ofta pekas yngre män ut som näthatare, men det är ofta äldre kvinnor som blir tokiga?

– Ja, dem är värre. Det är oftast när jag berättar om kvinnliga saker som abort och viktfrågor. Då är det hat, hat, hat, hat, hat, bekräftar Bianca.

Foto: IBL, Kanal 5

Annons