Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Besvikelsen efter stora tabben i Robinson: "Spelade mina kort fel"

20 maj, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
När Johan Andersson går in i det sista örådet i Robinson är han säker på att vara kvar i tävlingen – han har nämligen en hemlig immunitet. Men ingenting går som han tänkt sig...
Annons

Dokusåpan Robinson går mot sitt slut. Endast en vecka återstår av tävlingen där vinnaren går hem med en halv miljon kronor. Det har varit många, långa veckor på ön i Fiji. Robinson har kantats av hunger, konflikter och pakter. Johan Andersson har lyckats hålla sig kvar i tävlingen länge, trots att han till och med blivit utröstad tidigare.

I söndagens avsnitt av Robinson går Johan Andersson till örådet med glädje. Han har nämligen fått en immunitet av deltagarna som befinner sig i Gränslandet. Immuniteten är hemlig och lyckas Johan Andersson hålla tyst om hemligheten kan han inte röstas ut i örådet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Anledningen till att det känns så fantastiskt är att jag sitter immun. Däremot är jag osäker på om jag ens faktiskt skull behöva den här immuniteten, säger Johan Andersson inför örådet i Robinson.

Annons

Men inget går som han tänkt sig. Väl vid örådet börjar programledaren Anders Öfvergård köpslå med deltagarna. Den som sitter på den hemliga immuniteten kan byta den mot pengar och godsaker.

– Om den som har den väljer att sälja sin immunitet så är ni fortfarande kvar i tävlingen, säger Anders Öfvergård.

Han börjar med att erbjuda 564 kronor och en burk med lösgodis. När ingen ger sig tillkänna höjer han priset. Han lägger upp läsk, chips, kakor och öl på bordet. Sedan toppar han erbjudandet med 15 000 kronor. Det blir för mycket för Johan Andersson som inte längre kan motstå erbjudandet, han tackar ja och avslöjar därmed att det är han som sitter på immuniteten och lagmedlemmarna blir chockade.

 

Men när det sedan blir dags att rösta går det inte som Johan tänkt sig. Rösterna faller på Daniel “DK” Westlund och Marie Rydne – och på Johan Andersson. Med fyra röster på sig måste Johan Andersson lämna Robinson.

Annons

– Jag tror jag spelade mina kort lite fel där. Jag trodde jag kunde lita på Marie. Men det kunde jag inte, säger Johan Andersson i avsnittet.

I efterhand berättar Johan att hans beslut att byta bort immuniteten var väldigt impulsivt.

– Jag är en ganska impulsiv person och kände där och då att man måste våga för att vinna. Jag kände mig aldrig helt säker, däremot hann jag tänka att om jag går vidare utan immunitet är det ju verkligen meningen, Robinson är ett spel och jag gillar att ta lite risker, säger han till Hänt.

Men det var inte bara impulsen som styrde hans beslut utan hade hade även en baktanke som sa att om han skulle gå till final så skulle han ändå inte få flest röster.

– Jag ville inte gå ifrån äventyret lottlöst, säger han.

Trots att Johan på ett sätt körde ut sig själv ur spelet ångrar han ingenting. När Anders läste hans namn på sista lappen tänkte han bara att det är sånt som händer när du vågar.

Annons

– Det var en chansning som inte gick hem, men å andra sidan är ju jag den enda förutom vinnaren som faktiskt gick därifrån med mer i plånboken än innan jag kom dit, även om summan inte är den samma, säger han.

Johan är inte bara tacksam för pengarna han fick med sig hem från Robinson utan också för allt annat som pengar inte kan köpa.

– Robinson är bland det bästa jag gjort. Den ultimata prövningen både socialt och fysiskt. De livsläxor jag tar med mig därifrån kan inte köpas dör pengar. Allt var helt klart värt besvären, avslutar han.

 

Här är alla deltagare i Robinson 2018

FOTO: TV4

Annons