Artikeln innehåller reklamlänkar

Oväntat besökrekord på muséet i Paris – efter detaljen i Beyonces video

Besöksrekord efter detaljen i Beoynces bild

Världens mest kända konstmuseum – Louvren – slog nytt besöksrekord under 2018. Anledningen? Musikvideon till Beyoncés och Jay-Z:s låt

The Carters är en amerikansk hip hopduo som består av paret Beyoncé och Jay-Z. Gruppen släppte sitt första album, Everything Is Love, i juni 2018 och på den plattan finns bland annat låten Apeshit representerad. En låt som tack vare sin musikvideo gjort stort avtryck på populärkulturen.

I videon, som i dag har över 147 miljoner visningar på Youtube, framträder det amerikanska stjärnparet tillsammans med flera dansare i och utanför Louvren i Paris. Museets olika verk syns frekvent i videon och allting avslutas med att Beyoncés och Jay-Z tillsammans står och beskådar en av museets mest kända målningar – Mona Lisa av Leonardo da Vinci.

Och just den scenen verkar ha genererat större genomslag än någon trott.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Enligt Louvrens chef, Jean-Luc Martinez, är det nämligen tack vare videon som museet har slagit besöksrekord under 2018. Totalt gästades museet av 10,2 miljoner människor, och det trots att flera franska sevärdheter har haft svårt att locka besökare efter de terrorattacker som drabbat landet.

– Det är fint att se att de här amerikanska artisterna, kreativa människor av i dag, är intresserade av ett museum fullt av arkeologi och uråldrig konst, säger Jean-Luc Martinez.

Prisades i musikbranschen

Det tidigare besöksrekordet på Louvren sattes 2012 då sammanlagt 9,7 miljoner äntrade museets dörrar. Anledningen till att det då blev rekord berodde på att Louvren skapat en ny avdelning för muslimsk konst, samt att man haft specialutställningar med konstnärerna Leonardo da Vinci och Rafael.

Videon till Apeshit, har förutom att locka besökare till Louvren, prisats i musikbranschen. På MTV Video Music Awards i augusti 2018 vann den pris för bästa foto och bästa art director. Och på Grammy Awards 2019 är videon nominerad till bästa musikvideo.

Här är videon till Apeshit av duon The Carters:

Foto: TT

LÄS MER: Beyoncé-fansen rasar efter Ed Sheerans skämt på Instagram

LÄS MER: Beyoncé var nära dö under tvillingarnas dramatiska födsel

SENASTE NYTT!