TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Beslutet efter familjetvisten: Här bör Frank Andersson bli begravd

02 nov, 2018 
AvAgnethe Alm
Frank Anderssons sista vila
Frank Andersson gick bort i september i sviterna efter en hjärtoperation. I oktober tog nära och kära farväl under två begravningar i Trollhättan och Stockholm. Inför sista vilan rekommenderar nu Stockholms kyrkogårdsförvaltning att han ska jordfästas i Trollhättan.
Annons

Två månader har gått sedanen av Sveriges mest framgångsrika brottare, Frank Andersson, somnade in av komplikationer efter en hjärtoperation. Han blev 62 år gammal.

Kort efter hans bortgång uppdagades det att det fanns olika uppfattningar bland hans anhöriga om var Frank Andersson bett om att få sin sista vila. På grund av oenigheterna beslutades det att Frank skulle få två begravningar – en i Trollhättan och en i Stockholm.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Frank kommer att ha två begravningar därför att hans bror vill hålla ceremonin i Trollhättan och jag och Franks äldsta dotters mamma vill hålla den i Stockholm, eftersom det var där han bodde och hade sina vänner, sa exfrun Jeanette Bouvin Nygren, 33, till Hänt.

Vid tiden då begravningarna ägde rum stod det ännu inte klart i vilken stad Frank Andersson skulle få sin sista vila. En del av familjen menade att Frank hade önskat att bli begravd i Trollhättan, medan andra anhöriga menade att hans sista önskan var att vila i Stockholm.

Annons

Enligt Aftonbladet har nu Stockholms kyrkogårdsförvaltning kommit fram till en rekommendation om var Frank Andersson bör begravas.

– Jag har kommit fram till en rekommendation och det är Trollhättan, säger Elisabeth Tollsten på Stockholms kyrkogårdsförvaltning till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver också att Elisabeth Tollsten nu har lämnat in sin rekommendation till Länsstyrelsen som tar det slutgiltiga beslutet, men att det enligt henne är mycket ovanligt att man går emot kyrkogårdsförvaltningens rekommendationer.

Efter Stockholms kyrkogårdsförvaltnings rekommendation har Hänt haft kontakt med exfrun Jeanette Bouvin Nygren som tidigare förespråkat att Frank sagt till henne, med flera, att hans önskan var att begravas i Stockholm.

– Det enda som egentligen betyder någonting för mig personligen är att han ska få vila frid. Oavsett vad det blir, skriver Jeanette till Hänt i ett sms.

Frank Andersson blev 62 år och efterlämnar sig fem barn från fyra olika förhållanden, Isac, 22, Mira, 12, Montana, 9, Winston, 5, och Mileon, 4.

FOTO: Ibl

Annons