Bert-skådisen Oliver Loftéen är död – blev 42 år gammal

Skådespelaren Oliver Loftéen slog igenom som Berts bästa kompis Åke i tv-serien Bert.
Då spelade han även mot artisten Sarah Dawn Finer, nu berättar hon om den stora sorgen efter vännen.

Skådespelaren Oliver Loftéen har gått bort, han blev 42 år gammal.

Oliver fick sitt stora genombrott i väldig tidig ålder, närmare bestämt när han spelade rollen som Berts bästa kompis Åke i tv-serien Bert.

Under sin skådespelarkarriär medverkade han i flera tv-serier och filmer, bland annat i filmen Tic Tac med Tuva Novotny och i prisbelönade Vägen ut där han spelade med bland andra Michael Nyqvist, Björn Kjellman och Shanti Roney.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Oliver Loftéen försvann från rampljuset

Efter 2005 lämnade Oliver Loftéen rampljuset. Han har tidigare berättat för Aftonbladet att det var tufft att bli känd för hela svenska folket i så ung ålder.

– Jag fick mycket beundrarbrev från tjejer. Till slut blev det nästan för mycket. Jag var så ung och allt blev för privat och närgånget, sa han då.

Oliver ska ha kämpat med psykisk ohälsa under delar av hans liv och en kort tid innan hans bortgång diagnosticerades han med Aspergers syndrom som ligger på det som kallas autismspektrat.

EFTER TYSTNADEN Isabel Adrian om relationen med Steve Angello

Sarah Dawn Finers stora sorg efter Oliver Loftéens död

En som känner Oliver väldigt väl är sångerskan och tv-profilen Sarah Dawn Finer. Hon hade nämligen också en roll i Bert, hon spelade nämligen Camilla i filmen Bert – den siste oskulden.

Nu berättar hon om den stora sorgen efter att ha tagit del av sin kära väns plötsliga bortgång.

”Kära Oliver. Du är borta.”, skriver hon och fortsätter:

”Jag minns att din talang var stor och även ditt hjärta. Men jag önskar också att livet var lättare för dig och att du fått mer hjälp med det som var så mörkt, tungt och svårt.”

Sarah berättar att hon och Oliver lärde känna varandra i deras ungdom och trots att de inte setts på flera år så blev hon väldigt berörd och ledsen.

”Jag lärde känna dig i vår ungdom, vår formativa ungdom, när vi jobbade mycket ihop och fann mycket stöd i varandra. Vi har inte setts på många år, men blev ändå väldigt sorgsen av att höra om din bortgång. Inte minst i och med allt du kämpade med, och önskar att ni du får mer frid i själ och hjärta.”, skriver Sarah och avslutar:

”Alla tankar till din familj i denna svåra stund.”

Hänt har sökt Oliver Loftéens lillasyster Josefine för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: DRAMATISKT! Bianca Kronlöfs tårar i direktsändning

LÄS OCKSÅ: NYTT JOBB Martin Lidbergs dotter lämnar Sverige helt

FOTO: Janerik Henriksson/TT, Youtube

Senaste nytt