LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bert Karlsson kan knappt gå – vädjar till läkarna om hjälp: ”Nekar mig”

19 jun, 2024 
Bert Karlssons fyller 79 år på midsommarafton. För Hänt berättar han nu om varför han inte vill fira sig själv, och hur hans hälsoproblem hindrar honom i vardagen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Klara Hammarströms gravidavslöjande – nu blir de 12 syskonBrand logo
Klara Hammarströms gravidavslöjande – nu blir de 12 syskon

Midsommarafton är en uppskattad högtid i Sverige, och på samma dag inträffar även entreprenören Bert Karlssons födelsedag. I år fyller han 79 år, men något firande blir det inte.

När Hänt pratar med skivbolagschefen berättar han om varför han inte vill fira sin födelsedag, den stora oron för hustrun Britt-Marie, och hur det egentligen står till med hans hälsa.

Därför vägrar Bert Karlsson fira födelsedagen

Kommer du att ha något födelsedagsfirande?

– Nej, vi gör ingenting. Vi jobbar allihopa, det har jag inte haft på länge. Jag tycker det är roligare att göra något för andra, säger han och fortsätter:

– VI håller inte på med presenter heller. Det har vi slutat med för länge sedan, även på jul. Det finns inget att göra, är man 78 år så finns det inte så mycket kvar.

Annons

Bert Karlsson om hustrun Britt-Maries hälsa: ”Ta sina tabletter”

Trots att de inte brukar köpa presenter till varandra menar entreprenören att hustrun Britt-Marie tar hand om honom väl. Bland annat brukar hon köpa kläder till honom.

Hur mår Britt-Marie idag?

– Det är bra. Hon har en ständig påminnelse utav KOL naturligtvis. Så är det ju, men det går ganska bra. Man får sköta sig och ta sina tabletter.

Bert menar att Britt-Maries sjukdom inte är något som påverkar deras vardag allt för mycket.

– Hon är trött mycket naturligtvis. Men det är också för att hon är ganska gammal, hon är lika gammal som mig.

Är du orolig för henne?

– Ja, det klart man är. Men det funkar tidvis skapligt.

Bert Karlssons önskan inför operationen: ”Det är tufft”

Hur är det med din egna hälsa idag?

– Det är bra, jag var hos doktorn och alla prover var bra. Däremot ska jag röntga mitt knä imorgon. Jag måste byta knän, det går inte annars. Det är en gammal fotbollsskada.

Annons

Bert har ingen operation inbokad för sina knän, även om han gärna vill genomföra en.

– Ja, det kommer jag naturligtvis vilja göra. Men jag får röntga först, jag hoppas att jag får en operation så fort som möjligt. Läkarna tycker inte att jag har tillräckligt mycket, så sist blev jag nekad. För jag har inte ont, jag är bara ostadig. De tyckte inte att jag borde göra det för att det finns risker, säger han och fortsätter:

– Men det är för mycket nu alltså, jag måste få till en förändring. Det är tufft alltså för mig, att kunna gå stadigt. Jag kan gå men det är ostadigt. Jag kan inte använda benen i den utsträckning man borde, men det är Artros du vet. Det har nästan alla. Det har jag haft säkert i fyra, fem år.

FOTO: Patrik Österberg/TT / Urban Andersson/Aftonbladet/TT

Annons