Benjamin Ingrossos svar efter hatstormen mot krisstödet

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso har mötts av en kritikstorm efter att det avslöjats att han beviljats 50 000 kronor i krisstöd från staten.
Nu väljer artisten att för första gången kommentera händelsen.
– Jag hoppas ni kan visa förståelse, skriver han.

Förra veckan avslöjade Aftonbladet att flera kända svenska artister har beviljats krisstöd från staten på grund av coronapandemin. Benjamin Ingrosso, 22, är en av de personer som har fått ett krisstipendium på 50 000 kronor för att täcka upp inkomstbortfall för exempelvis spelningar och konserter som har ställts in.

Krisstödet har mötts av skarp kritik från bland andra Tommy Körberg, 71, som menar att artister med en omsättning på miljontals kronor inte är i behov av ekonomiskt stöd.

Två andra namn som finns med på listan är Jill Johnson, 47, och Nanne Grönvall, 58. Jill besvarade kritiken tidigare i veckan och förklarade då att hon anser att hon inte har gjort någonting omoraliskt. Nanne har däremot bestämt sig för att returnera pengarna.

Benjamin Ingrossos miljonomsättning

Enligt Aftonbladet hade Benjamin Ingrosso närmare fyra miljoner kronor i sitt bolag 2019. Therese Hädinggård, som är anställd på skivbolaget Ten Music där Benjamin är signad, har berättat för tidningen att det inte är artisten själv som har sökt krisstipendiet.

– Det har vi gjort åt honom. Vi fick tips från flera av våra bokningsbolag att våra artister kunde söka krisstöd för uteblivna intäkter, säger hon till Aftonbladet.

Benjamin har tidigare valt att inte uttala sig om avslöjandet men i ett inlägg på Instagram bryter han nu tystnaden om krisstödet.

Bryter nu tystanden om krisstödet

Precis som Therese Hädinggård tidigare har förklarat berättar Benjamin att det är skivbolaget som ligger bakom detta. Han hävdar att pengarna inte kommer gå till honom själv.

”Med handen på hjärtat hade jag aldrig tillåtit detta om jag varit fullt införstådd i hur allt gått till och i hur systemet funkar”, skriver Benjamin i inlägget och fortsätter:

”Jag kommer hur som att fördela mitt bidrag på mina musiker och crew som kämpar mer än någonsin ekonomiskt just nu och inte ta en enda krona till mig själv såklart!”.

Fansen stöd efter Benjamins ord

Nu hoppas han att kritikstormen lägger sig och att fansen visar förståelse.

”Jag önskar att alla kunde känna mig på riktigt och förstå att jag är den sista personen som är girig efter pengar. Nu är allt som det är och jag hoppas ni kan visa förståelse för situationen och i fortsättningen inte tro på allt som skrivs i tidningarna och försöka sprida kärlek istället för hat”, skriver han.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

I kommentarsfältet stöttas Benjamin Ingrosso av både vänner, familj och fans.

”Du är verkligen den SISTA som är girig eller tänker på pengar”, skriver mamma Pernilla Wahlgren, 52.

”Riktigt bra person är vad du är!”, hälsar en annan.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT