TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Benjamin Ingrossos nya erkännande om uppbrottet från Linnéa

18 jan, 2020 
Benjamin Ingrosso uppbrott Linnea
Benjamin Ingrosso går hos en psykolog varje vecka, vilket han tycker har betytt mycket för hans mående.
Bland annat har det hjälpt artisten att blicka framåt efter uppbrottet från exet Linnéa Widmark.
– Jag behövde bearbeta det och fråga mig själv varför, säger han i Nyhetsmorgon.
Annons

Benjamin Ingrossos ärliga ord om livet som singel – efter uppbrottet från Linnea WidmarkBrand logo
Benjamin Ingrossos ärliga ord om livet som singel – efter uppbrottet från Linnea Widmark

För ett år sedan avslöjade Benjamin Ingrosso, 22, att han och Linnéa Widmark, 23, bestämt sig för att gå skilda vågar efter ett flera års långt förhållande. Benjamin valde då att inte prata öppet om sina känslor efter uppbrottet men har istället uttryckt detta i sin musik.

Låten I’ll be fine somehow släpptes i samband med att artisten bekräftade att relationen var över och den handlar just om hjärtekrosset och tiden efter att förhållandet var över.

Ett par månader senare kom låten Costa Rica, som snabbt blev en stor hit. Den sista textraden lyder ”I want to go to Costa Rica so I can bring back my Linnea”, vilket kan översättas till ”Jag vill åka till Costa Rica så att jag kan hämta hem min Linnea”. Många fans tolkade det då som att artisten kanske inte var helt över ex-flickvännen.

Nu berättar artisten öppet om att han går till en psykolog för att prata om sina känslor och funderingar.

Annons

– Det har betytt jättemycket, senaste halvåret har jag gått till min psykolog en gång i veckan, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Benjamin Ingrossos erkännande

Benjamin Ingrosso säger att han bland annat pratat mycket om exet hos psykologen – och i Nyhetsmorgon berättar han att det tog lång tid för honom att komma över förhållandet.

– Varför jag vill gå till en psykolog är för att veta varför jag är som jag är. Jag vet exakt hur jag blir i vissa sammanhang men jag skulle vilja veta varför, säger han och fortsätter:

– Sen det med mitt uppbrott som tog mycket längre tid att komma över än jag trodde. Jag behövde bearbeta det och fråga mig själv varför och så. Så just att bara få lära känna sig själv och prata om sina känslor, utan att känna att ”nu pratar jag bara mig själv”, för det är ju det en psykolog är till för, så det har varit jätteskönt, säger Benjamin.

Benjamin om sina känslor

Benjamin Ingrosso tycker att han fått en större förståelse för sitt egna beteende och personlighet efter mötena med psykologen.

– Man lär sig väl något varje gång eller så lär man sig inte något, men då är väl det också bra att man bara får vara i stunden.

Artisten är även öppen gentemot sin familj och vänner om sina känslor, vilket han tycker är viktigt.

– Det är viktigt att bara vara ärlig mot sig själv och sina nära och kära, det är tråkigt att hålla allt inne. Samma gäller när man är glad, då ska man få vara det och äga det.

FOTO: TV4, TT/Karin Törnblom

Annons