TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Benjamin Ingrosso tar avstånd från Niclas Wahlgrens uttalande

29 jun, 2022 
Benjamin Ingrosso och Niclas Wahlgren
Benjamin Ingrosso och Niclas Wahlgren har olika syn på en viss sak.
Nu dissar artisten sin morbror i direktsänd radio under en intervju med Morgonpasset i P3.
Annons
Se när Molly Hammar överraskar Benjamin Ingrosso på röda mattanBrand logo
Se när Molly Hammar överraskar Benjamin Ingrosso på röda mattan

Att karriären går strålande för Benjamin Ingrosso, 24, har nog inte undgått någon. Nyligen släppte han det nya albumet Playlist och i maj kammande han hem en Grammis som årets artist. Framgångarna är många och under onsdagsmorgonen fanns artisten på plats i Morgonpasset i P3 för att berätta mer om det framgångsrika musikskapandet.

Oväntade dissen efter Niclas Wahlgrens ord

I programmet berättar Benjamin att han trivs bra med att släppa musik på både svenska och engelska. När han släpper de svenska låtarna är Ted Gärdestad en stor inspiration. Det är inte första gången som Ted och Benjamins namn kopplas samman, artisten har vid flera tillfällen tidigare jämförts med musik-legenden.

Även Niclas Wahlgren, 56, har vid ett tidigare tillfälle kommenterat liknelsen, vilket är något som programledare Torbjörn Averås Skorup, 27, tar upp under intervjun.

Annons

– Din morbror Niclas Wahlgren sa att om Benjamin är Ted Gärdestad då är det jag som är Kenneth Gärdestad. Håller du med om det?, säger Torbjörn.

Det visar sig snabbt att Benjamin inte alls håller med sin morbror. Han ser nämligen inte alls likheten mellan sin morbror och Teds bror Kenneth Gärdestad.

– Nja, alltså nja, svarar Benjamin.

Verkliga relationen mellan Benjamin och Niclas Wahlgren

Vidare frågar Torbjörn hur mycket hjälp Benjamin egentligen får med musikskapandet varpå artisten utvecklar sin relation till morbrodern.

– Jo, men att Nicke och jag har skrivit mycket låtar ihop, det är sant. Och han är en otrolig textförfattare. Vi har skrivit "Allt det vackra" tillsammans och "Flickan på min gata" och massor av andra svenska låtar som jag inte har släppt än, men sen skulle jag inte våga jämföra mig med Ted Gärdestad, säger Benjamin och fortsätter:

– Jag och Nicke, när vi skriver på svenska så är vi ett väldigt bra team, men Ted och Kenneth är svåra att slå. De var ju genier de två.

Benjamin har däremot funnit en nära vänskap med Teds dotter Sara Zacharias, 40, vilket gör att han idag äger flera av Teds gamla saker.

– Jag har hans jacka och hans dragspel till och med. Jag har blivit väldigt nära vän med hans dotter så hon har varit världens finaste och gett mig de här sakerna.

Hänt har sökt Niclas Wahlgren för en kommentar.

Foto: TT

Annons