Benjamin Ingrossos hemliga budskap i Så mycket bättre

Benjamin Ingrosso Så mycket bättre

I kvällens avsnitt av Så mycket bättre gör Benjamin Ingrosso succé med sin tolkning av Lisa Nilssons låt Ett långsamt farväl.
Nu öppnar han upp om hemliga budskapet bakom låten.
– Blev lämnad, säger han.
Slå på ljud

Årets säsongspremiär av succéprogrammet Så mycket bättre är äntligen kommen, och i årets säsong kommer tittarna få se tolkningar av artister som Tommy Körberg, Silvana Imam, Lisa Nilsson och Benjamin Ingrosso.

I kvällens avsnitt är det Tommy Körberg som är först upp på scen för att framföra sin tolkning av Marcus Krunegård låt Stad i ljus. Men efter att han gjort sitt är det ingen annan än Benjamin som står på tur. Det är när han pratar om hur han på senaste tiden har börjat skriva låtar på svenska som han glider in på ämnet.

– Jag skrotade faktiskt min andra platta och så har jag skrivit en svensk platta istället. Och det är tre artister som verkligen har funnits med sen jag var liten, och det var Ted Gärdestad, Orup och så var det Lisa, säger han och tittar på Lisa.

– Så du är en oroligt stor förebild och inspiration till mig.

Han berättar att han valt att tolka Lisas låt Ett långsamt farväl, och i programmet berättar han om det hemliga budskapet bakom hans tolkning.

Benjamins budskap bakom tolkningen av Lisa Nilssons låt

Låten handlar om att lämna ett förhållande, och innan det är dags för Benjamin att framföra sin tolkning berättar han vad han kände när han först hörde Lisas version.

– När jag lyssnade på det så kunde jag relatera fast tvärtom. För du lämnar ju personen i låten, men i mitt fall så var det ju jag som blev lämnad, säger han.

Lisa berättar att hon av en slump släppte låten i samband med hennes skilsmässa från den tidigare maken, och att det gjorde det jobbigt för henne att sjunga den. Men för Benjamin som skrev låten Costa Rica till sin tidigare kärlek Linnea Widmark berättar han att det snarare varit hans räddning.

– I mitt fall så har ju det varit min räddning i mitt break up, att jag kan skriva av mig om vår relation. Och eftersom att jag någonstans ville ha tillbaka henne så ville ju jag att det skulle spelas på radio så att hon kunde sitta i en bil någontans och höra, berättar han innan han fortsätter:

– Så jag har skrivit om den till mitt perspektiv och jag hoppas att du inte hatar den.

Benjamins stora succé

Och Benjamin gjorde minst sagt succé. Under hela låten sitter Lisa med gåshud över hela armarna, och när han blivit klar utbrister hon:

– Helt sjukt bra! Det var så fantastiskt. Jag är fortfarande chockad för min hjärna analyserar den här upplevelsen. Helt makalöst fint och roligt.

LÄS OCKSÅ: Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrossos ord om uppbrottet från Linnéa

FOTO: TT, TV4

SENASTE NYTT!