LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hajk-Bengt Alsterlind i krock – berättar om olyckan: ”Inte återställd”

20 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Bengt Alsterlind
Nyligen råkade den folkkäre tv-personligheten Bengt Alsterlind ut för en allvarlig olycka. Nu talar han ut om händelsen och kampen för att bli återställd.
– Jag krockade med en elcykel, berättar han för Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Värmlänningen Bengt Alsterlind, 80, kan sägas ha etsat sig fast i den svenska folksjälen sedan han slog igenom med barnprogrammet Hajk som han ledde mellan 1972 och 2003. I det älskade programmet lärde han ut händiga tricks och allmänbildande fakta till barnen och ungdomarna som slog på tv:n under somrarna.

Numera är han pensionerad från tv, även om han på senare år synts till i bland annat kultserien Ack Värmland. Han håller sig dock fortfarande sysselsatt. Sedan han pensionerade sig har han bland annat ägnat sig åt att spela musik med Sven-Ingvars-grundaren Ingvar Karlsson.

Sedan många år tillbaka lever han tillsammans med den 13 år yngre kärleken Maj. På senare har Bengt gjort något av ett namn för sig själv för att tala öppet om sex och samlevnad – något som han menas pratas alldeles för lite om.

– Jag tycker att sex är viktigt. Det ska göras så skamligt hela tiden, men det är ju något fint som man bara delar med en person. Det är primära drifter som håller äktenskapet vid liv, har Bengt tidigare sagt till Hemmets veckotidning.

Annons

Bengt Alsterlind berättar om hälsan

I fjol medverkade Bengt Asperlind i en intervju med Aftonbladet, där han blev ombedd att betygsätta sin hälsa.

– Det är fem plus! Jag är frisk och kan röra mig som jag vill. Jag kan dyka, fiska, simma, göra vad jag vill, sa den pigga pensionären då.

Även kärlekslivet gav han höga poäng.

– Det är också väldigt bra, fem plus. Jag har en fru som är tretton år yngre än vad jag är och det gör att vi är rörliga båda två. Hon är ju väldigt aktiv och motionerar mycket och har varit motionsledare under många år. Så vi båda hittar på mycket kul ihop, det är viktigt tror jag.

Bengt Alsterlind berättar om olyckan – krockade med elcykel

Bengt är liksom sin hustru mycket aktiv och motionerar mycket. Men även den piggaste människa kan råka ut för hälsoproblem.

I en intervju med Expressen berättar han om när han nyligen råkade ut för en allvarlig olycka. Det skedde under en vanligt cykeltur, när Bengt plötsligt krockade med en annan cyklist och fick både axel- och revbensskador. Bengt berättar att han ännu inte är helt återställd:

– Jag var ute och cyklade och motionerade och krockade med en elcykel. Det var inte bra. Men det har gått sex veckor så revbenen har läkt men jag har haft väldigt svårt att både resa och sätta mig. Nu försöker jag att inte anstränga axeln så att den också ska läka ihop, säger han till Expressen.

Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Annons