Idol 2023 marknadsföring banner

"Baywatch"-scenen Linda vägrade göra med Hasselhoff

02 mar, 2017 
AvOla Brising
1999 gästade Linda Lampenius ett avsnitt av världens genom tiderna mest framgångsrika tv-serie "Baywatch". Hon spelade violinisten Ariana, hade med två egna låtar och fick produktionen att ta bort en kärleksscen med David Hasselhoff eftersom hon tyckte han var på tok för gammal.
Annons

I det senaste avsnittet av podcasten “Öppet hjärta” gästas Marcus Birro, 44, av Linda Lampenius, 47. Bland annat avslöjar Linda  hur det gick till då hon 1999 fick en gästroll i “Baywatch” som var världens största tv-serie  internationellt. Hugh Hefner, 90, hjälpte violinisten som då använde sig av artistnamnet Linda Brava att bli gäststjärna i ett avsnitt av tv-serien.

– De satte in mig som en karaktär som hette Ariana som spelade fiol. Så jag spelade fiol på Baywatch och fick med min egen musik, mina poplåtar. Och då hade serien en miljard tittare, berättar Linda.

Linda Lampenius som Ariana i “Baywatch” 1999.

Av en slump befann hon sig i Monte Carlo för att uppträda för prins Albert, 58, och furst Rainier då hon fick manuset skickat till sig. Först spelade Linda klassisk musik för kungligheterna. Senare på kvällen åkte hon vidare till en klubb för att uppträda med sitt rockband i kort klänning.

Annons

– Efter giget gick jag till hotellet vid casinot och drack champagne med mitt rockband. Jag blev jättefull för jag var så smal på den tiden och drack aldrig. Så plötsligt knackade det på dörren och det kom in en sån jävla hög med papper. Det var manuset till “Baywatch”, minns violinisten.

Hon fick reda på att det precis flugits in från produktionen i Los Angeles, att hon var tvungen att läsa det direkt och godkänna. Linda och rockmusikerna började på fyllan spela upp hennes scener mot varandra. Så kom det en scen där Lindas karaktär Ariana skulle lyfta skrot med David Hasselhoffs, 64, rollfigur Mitch på Muscle Beach bland alla bodybuilders. Därefter skulle hon fnittra och hoppa trampolin, innan hon och Mitch slutligen skulle hamna på ett spa, få ansiktsbehandling och gyttjebad som övergick i heta kyssar i ångbastun:

– Men vet ni vad som hände då. Jag var full och tyckte Hasselhoff var gammal. Jag blev så chockad och tänkte att ska jag hoppa på en trampolin, ramla i slow motion och hålla på att pussas med Hasselhoff bland alla de här bodybuilderskillarna och sen ska jag vara inne i steambath med honom.

Linda tyckte att David Hasselhoff var alldeles för gammal och ville inte hångla med honom i tv.

Kanske var det alkoholen i blodet som gjorde att Linda tog mod till sig och löste situationen direkt:

Annons

– Jag ringde tillbaks till kontoret och sa att jag är jättelsedsen, men jag går aldrig i livet med på det här. För det första är Hasselhoff alldeles för gammal för mig. Det måste vara någon annan och det måste vara en helt annan scen.

Produktionsbolaget vek sig och gjorde som Linda ville. Scenen med Hasselhoff togs bort. Istället fick Ariana en annan kärleksscen med Cody som spelades av unge snygge David Chokachi, 49. Hon berättar:

– Det börjar med att jag har en klassisk konsert. Hasselhoff och Chokachi sitter uppklädda i smoking i publiken och lyssnar på mig. Sen zoomar de in den blonde killen som jag tyckte var snygg som tittar på mig och man får se vad han fantiserar om. Vi går och kramas och pussas på en strand och i vattnet. Det är ingenting jämfört med scenen de ville ha med.

Här är Lindas kärleksscen från “Baywatch” 1999:

Hon berättar även om oron för vad Hasselhoff egentligen skulle tycka vilken hon kände dagen efter att hon skällt ut produktionen och vaknat bakfull på sitt lyxiga hotellrum i Monaco:

Annons

– Han måste ju ha blivit jävligt sur på mig och jag fick en sån chock följande dag. Att jag hade vågat. Jag skulle aldrig vågat säga att han var för gammal för mig eller byt ut honom om jag varit nykter.

Här kan du lyssna på podden med Linda Lampenius: Öppet hjärta

Foto: IBL, Youtube

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons