TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Basketstjärnan Nihad Djedovic är Zlatans dubbelgångare

30 nov, 2018 
AvOla Brising
Zlatans kopia
Han ser nästan exakt ut som Zlatan Ibrahimovic, men är ingen look-alike. Nihad Djedovic är basketproffs i Tyskland.
Annons

Många stjärnor har look-alikes, människor som medvetet klär sig och sminkar sig för att efterlikna eller imitera dem och tjänar pengar på det. Men sen finns det ju vissa en del personer som bara råkar vara extremt lika någon viss kändis, dubbelgångare som egentligen inte gör så mycket för att försöka se ut som kändisen ifråga. Och nu har Zlatan Ibrahimovic, 37, fått exakt en sån naturlig dubbelgångare, en person som till råga på allt dessutom själv är elitidrottare.

Personen ifråga heter Nihad Djedovic, 28, och är till vardags basketproffs i tyska klubben Bayren München. Förut hade han kort hår och då var det ingen som tänkte på det, men efter att han det senaste året låtit håret växa ut har han blivit en sensation på nätet. Nihad är nämligen läskigt lik Zlatan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Sedan jag lät håret växa ut är det någon som taggar mig som Zlatan varje dag på sociala medier, berättar basketspelaren för Aftonbladet.

Annons

Och han har sin egen inte allt för långsökta teori om vad det kan bero på:

– Han är också en balkankille. Han har ex-jugoslaviska gener. Jag tror att folk ser något i mig som de också ser hos honom.

Varannan människa stoppade honom i Paris

I somras var Nihad på en kort tre dagars semester i Paris där Zlatan var den stora stjärnan i fotbollsklubben Paris Saint Germain under ett par år. Och faktum var att han knappt kunde gå mer än några meter innan det kom fram nya personer som ville ta selfies tillsammans med honom eftersom de var helt säkra på att han var Zlatan:

– Varannan person stannade mig och trodde jag var Zlatan.

En annan look-alike som skapade stora rubriker då han fotograferandes på tunnelbanan i Stockholm för sex år sedan är Seba Alón, 53. Seba är nämligen ruskigt lik Johnny Depp, 55, men han har heller aldrig försörjt sig på att imitera skådisen utan har ett vanligt jobb som frisör i centrala Stockholm även om artiklarna om att han såg ut som Johnny Depp gjorde att han blev bjuden på en hel del kändisfester under en period.

Bild: TT

Annons