Barnskådisen Lulu Popplewells hårda kritik mot Love Actually

Lily Popplewell i Love actually med Hugh Grant.

En julklassiker enligt många.
Men en riktig skitfilm – enligt en av skådespelarna.
Nu berättar Love actually-skådisen om vad hon egentligen tycker.

Love actually blev en omedelbar succé när den hade premiär 2003, och i dag kan man nog kalla den för en modern julklassiker. Filmen, där man får följa ett gäng London-bors livsöden knytas samman under en rörig julhelg, hade också en imponerande rollista bestående av Hollywoodstjärnor som Hugh Grant, Keira Knightley och Colin Firth.

Trots att filmen har sjutton år på nacken har populariteten inte avtagit. Tvärtom. Filmen rullar fortfarande titt som tätt i tv, i synnerhet i december. Den finns också att se på streamingtjänster som Netflix, året om.

Suget på en uppföljare har också varit enormt, så pass att flera av skådisarna återförenades för att göra en inofficiell Love actually 2 som sändes i samband med välgörenhetsgalan Red Nose Day för tre år sedan.

Lulu Popplewells kritik mot Love Actually

Man kan fråga sig om det finns någon som har något ont att säga om filmen? Den innehåller ju det mesta. Som en dansande Hugh Grant, en grym låt som är omöjlig att få ur sin hjärna (läs; Christmas is all around) och en Rowan Atkinson, som ja, är så rolig som bara Rowan Atkinson kan vara.

Men det finns faktiskt de som inte alls är lika imponerande av filmen. Flera har menat att filmen åldrats minst sagt dåligt, och vissa tycker att den är sexistisk. Kritikerna får nu också medhåll – från en av filmens skådespelare!

Lulu Popplewell, var bara 12 år, när hon fick rollen som Daisy, dotter till Emma Thompsons karaktär. I dag är hon 29 år och hon har inte mycket gott att säga om filmen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– Milt sagt tycker jag det är en skitfilm. Jag tycker att den åldrats dåligt. Alla kvinnor är passiva objekt, säger hon i en podcast, enligt Digital Spy.

– När jag ser den igen är den inte bra. Men du måste också komma ihåg att den skrevs i en kontext för den tiden.

Lulu minns tillbaka på filmpremiären, som slutade med att hon inte ens fick se filmen. Det var nämligen 15-årsgräns, och Lulu var som sagt bara 12 år.

– Den hade bröstvårtor och allt. Vi fick inte ens se den på premiären. Vi gick ner för röda matten och sen fick vi gå på middag på Planet Hollywood.

Lulu Popplewell från love Actually

Lulu Popplewell var 12 år när hon spelade in Love Actually. Idag sågar hon filmen...

Lulu Popplewell, som i dag jobbar som komiker, är tydlig med att det inte är en film för henne. Hon ångrar dock inte sin medverkan och är trots allt glad om andra gillar den.

LÄS OCKSÅ: Okända svensken i Netflix-serien Emily in Paris

FOTO: Youtube/Universal, TT, Lulu Popplewell/Twitter

SENASTE NYTT!