Idol 2023 marknadsföring banner

"Greta Gris" stoppas – anses olämpligt för barn

05 sep, 2017 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Barnens favorit "Greta Gris" stoppas.
Annons

Det populära barnprogrammet “Greta gris” har hamnat i blåsväder. Igen. För andra gången stoppas ett avsnitt från att visas i Australien, enligt Guardian.

Orsaken är att avsnittet handlar om att Greta och hennes bror Georg får lära sig att spindlar inte är farliga – samtidigt som 12 600 personer i Australien mellan år 2000-2013 tvingades läggas in på sjukhus på grund av spindelbett. Enligt uppgifter råkar cirka 2 000 personer ut för bett av den rödryggade spindeln varje år, en giftig art vars starka nervgift kan leda till döden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Samtidigt ska man ta i beaktning att “Greta gris” kommer från England och där finns det inte fullt lika giftiga spindelarter. Däremot riktar sig serien till barn i förskoleålder och när avsnittet för fem år sedan stoppades var det med motiveringen att det var “olämpligt för en australisk publik eftersom det hävdar att man inte behöver vara rädd för spindlar.

 

Annons