ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Barnmorskans ord till Charlotte Kalla under Let's dance: ”Se till...”

26 maj, 2023 
Daniel Sörensen
Jennifer Iversen
Barnmorskans ord till Charlotte Kalla under Let's dance: ”Se till...”
Skidlegendaren Charlotte Kalla, 35, gör succé i Let's dance där hon nått finalen.
Till sommaren blir hon även mamma för första gången.
Nu berättar hon för Hänt Nyheter om vad hennes barnmorska har gett för råd till henne under dansäventyret – och vad hon ser fram emot att göra när programmet är slut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditetenBrand logo
Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditeten

Charlotte Kalla är onekligen en av våra största svenska idrottare genom tiderna. Med tre OS-guld, lika många VM-guld samt en minnesvärd seger i Tour de ski 2007/2008 stakade hon sig in i folkets hjärtan.

I sommar blir den aktuella Let's dance-finalisten mamma för första gången. Sundsvallsbon väntar nämligen barn med kärleken Fredrik Karström, 34.

Hon har ännu inte velat säga exakt när bebisen kommer.

– Till sommaren, det räcker så, har hon tidigare sagt till Hänt.

Charlotte Kalla ihop med kärleken Fredrik Karström.
Charlotte Kalla ihop med kärleken Fredrik Karström.

Charlotte Kalla om stödet från familjen

I en ny intervju känner Hänt idrottsstjärnan på pulsen inför lördagens Let's dance-final mot youtubern Hampus Hedström. Hon berättar då vilka personer som hon bjudit in som extra stöd för att heja fram den gravida Kalla till segern.

Annons

– Mamma och pappa kommer. Min syster kommer för första gången och sen även ett gäng kompisar. Så det ska bli svinkul att få dansa inför dem. Fredrik kommer också att vara här, svarar hon.

Samtidigt berättar hon om att hennes mamma peppat henne under graviditeten och de båda har verkligen kunnat sitta ner för att prata och diskutera den framtida livsförändringen.

– Det har varit intressant att höra hur hon har mått under sina graviditeter. Hon har fått må relativt bra, säger Charlotte Kalla, men pekar samtidigt på att det finns en stor skillnad när det kommer till de båda.

– Vi har väldigt olika bakgrunder. Hon var bara 23 när hon fick mig (Charlotte Kalla är själv 35).

Barnmorskans tips till Charlotte Kalla

En annan som har kunnat ge skiddrottningen råd och stöd under hela dansäventyret i Stockholm har varit Charlotte Kallas barnmorska. Det har minst sagt varit en utmaning för henne att tävlingsdansa på tv samtidigt som hon varit gravid. Därför har det varit extra viktigt för henne att ta hand om sin kropp.

Annons

– Hon har verkligen kommit med råd. ”Se till att dricka ordentligt och fyll på med energi”. Det känns som att min elitidrottskarriär också har de rutinerna med sig. För det är som att gå in i en liten elitsatsning det här med dubbla pass om dagen. Till skillnad från skidåkningen så har jag ju nu inte haft några vilodagar, säger hon och fortsätter:

– Det har varit mer utmanande än vad jag hade föreställt mig – även om jag visste innan att det skulle bli hårt arbete.

Charlotte Kalla visar upp gravidmagen under semifinalen i Let's dance.
Charlotte Kalla visar upp gravidmagen under semifinalen i Let's dance.

Det ser Charlotte Kalla fram emot efter Let's dance

Nu närmar sig slutet på Let's dance och Kalla – som varit stationerad i huvudstaden hela våren – kan äntligen blicka framåt.

– Jag ser fram emot att få komma hem till Sundsvall. Sen får jag väl vara beredd på att det kommer säkert vara en stor tomhet att vakna upp på måndag. Jag har inte planerat så mycket för vad som väntar nu i juni och framåt.

Må så vara att hon och kärleken Fredrik snart blir föräldrar för första gången. Men kanske kan det även bli förlovning och bröllop inom kort? Det är ingenting hon utesluter, även om det inte finns några konkreta planer på det i dagsläget.

– Jag har haft fokus på lite annat, haha. Det är inte det som varit högst upp på agendan, säger hon.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Karin Törnblom/TT

Annons