TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Bärgar-Berras tunga sorg – hunden Signe är död: ”Hjärtat brister”

27 nov, 2023 
AvOla Lagerström
berra
Sveriges kändast jycke är död.
Tv-profilen Bertil Silwing har förlorat sin fyrfota vän.
– Vi har levt i symbios i sex år, Signe och jag, berättar Bertil.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De svenska kändisarna som lämnat oss 2023Brand logo
De svenska kändisarna som lämnat oss 2023

Bertil Silwing, 66, i folkmun kallad ”Bärgar”-Berra, har vanligtvis ett uppfriskande skämt i bakfickan, men den senaste tiden har tv-profilens tillvaro gått åt det mörkare hållet.

För Hänt avslöjar nämligen Bertil att hans fyrfota vän Signe – som tittarna lärt känna i långköraren Vägens hjältar – lämnat jordelivet och tagit plats i ”hundhimlen”. Den 16 november fick Signe somna in, sex år gammal.

– Allt började med en infekterad tand. Hon fick en infektion i kroppen. När vi skulle operera henne syresattes hon inte i blodet, så vi fick jobba med att få ordning på blodet. Under tiden fick hon lunginflammation och hög feber. Sedan satte vi in blodtransfusion och kortison för att få ordning på blodvärdena, berättar Bertil och tillägger att operationen i munnen sedan kunde genomföras, men att Signes blodvärden sjönk igen.

Annons

Bertil om sorgen hos veterinären: ”Blev bara sjukare och sjukare”

Trots tappra försök blev läget inte bättre och till slut insåg Bertil att hennes liv inte skulle gå att rädda.

– Då gjorde vi en ny blodtransfusion, men hon blev bara sjukare och sjukare. Till slut blev hon så dålig att det inte var värt att pröva med en till blodtransfusion. Det hade bara plågat henne ännu mer. Det hade i så fall varit för min egen skull och inte för hennes. I det läget tog vi beslutet att hon fick somna in. Vi har hållit på i två och en halv månader, vi har varit på djursjukhuset minst två gånger i veckan och gjort allt och lite till när det gäller vad man förväntas göra, berättar Bertil, som haft Signe i sin ägo sedan hon var nio veckor gammal.

Den tv-kända hunden kommer så småningom få sin sista vila på Gotland.

– Alla mina hundar ligger på samma ställe på Gotland, jag har gjort en kyrkogård för allihop. Snart kan Signe lattja med Doris, Harry, Ozzy och Viktor. Hon ska få en separat kremering med urna, fortsätter Bertil vars röst spricker när han berättar om sin vän.

Annons

– Vi har levt i symbios i sex år, Signe och jag. Det är inte många timmar vi varit ifrån varandra. Jag har många kära minnen av henne som jag får leva på, men det är svårt. Hjärtat brister varje gång jag ser henne på bild. Som tur är har jag kvar Ragnhild, Signes valp. Det är ett litet yrväder. Ragnhild har fått kvicksilver med bröstmjölken, hon är en spjuver! Det är skönt att ha någonting att sköta om, annars blir det helt tomt och tyst.

FOTO: Kanal 5

Annons