LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bahar Pars om stökiga tonåren: ”Var okontrollerbar”

01 aug, 2017 
Idag är Bahar Pars en lysande stjärna på skådespelarhimlen. Men vägen dit var inte lika självklar...
Annons

Hon slog igenom i ”En man som heter Ove”. Men innan Bahar Pars, 38, visste att hon ville bli skådis var ungdomsåren stökiga. I så väl Iran som Sverige upplevde hon skolan som tråkig. Hon tröttnade och började skolka.

– Det blev så klart en stor skandal. Lås monterades på skolans dörrar och mina föräldrar blev inkallade till skolans ledning, säger hon i sitt sommarprat i P1.

Det eskalerade fort, och i tonåren gjorde hon inget annat än att bara skolka.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var mer spännande att tjuvröka och hitta ställen som var förbjudna att vara på. Jag var fullständigt okontrollerbar. Jag kunde ljuga för mamma och vara borta i flera dagar, berättar hon och fortsätter:

– Den ena kontakten ledde till den andra. Väntade man tillräckligt länge hände alltid något spännande. Jag kunde festa i villor i Djursholm eller i en etta i Norsborg. Jag träffade allt ifrån skinheads, till Nobelättlingar och jugoslaviska maffian.

Annons

Målet var först att bli ”Kungen av Kungsträdgården”, men till slut nådde den vilda livsstilen sin spets och målet blev något annat. Mariapol, som har hand om ungdomar med alkohol- och drogmissbruk, ringde till Bahars mamma och bad henne komma och hämta hem henne.

– Då kände jag att jag måste skärpa mig. Det ska bli något av mig.

Och nog blev det det. Hon började gå i skolan igen och det ledde henne senare till sitt kall här i livet – teatern. Idag är Bahar anställd vid dramaten och i bagaget har hon en guldbaggenominering för sin roll i den Oscarsnominerade filmen “En man som heter Ove”.

Foto: IBL

Annons