LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bahar Pars och Linus Tunström skiljer sig

18 sep, 2020 
Bahar Pars, Linus Tunström
Bahar Pars och Linus Tunström har ansökt om skilsmässa.
Men paret har redan levt på varsitt håll i två år.
”Vi har valt att inte vara äkta makar. Vad det nu innebär”, skriver Bahar i ett meddelande till Hänt.
Annons

Familjen Bergström NutleyBrand logo
Familjen Bergström Nutley

Skådespelerskan Bahar Pars, 41, har länge jobbat med film, tv och som skådespelare på Dramaten, Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater.

Hennes stora genombrott fick hon dock när hon spelade rollen som granne till Rolf Lassgårds karakär Ove i filmen En man som heter Ove. För den rollen nominerades Bahar till en Guldbagge och filmen fick även en Oscars-nominering. Utöver allt detta är även Bahar en prisad regissör.

Linus Tunström och Bahar gifte sig i juni 2010. Även Linus är i verksam samma bransch och han har bland annat varit teaterregissör vid  Orionteatern, Stockholms stadsteater, Göteborgs stadsteater och Malmö stadsteater.

Men nu har paret ansökt om skilsmässa, det rapporterar Aftonbladet. Enligt ansökan vill makarna inte ha någon betänketid då de levt isär i över två år. Bahar bekräftar beskedet i ett sms till tidningen.

”Ja det stämmer, vi har lämnat in papper. Vi har varit separerade i två år och är idag bästa vänner, inget dramatiskt alls”, skriver hon.

Annons

Relationen med Linus Tunström idag

Bahar berättar för Hänt att hon mår bra och att relationen till Linus idag är god.

”Ja, vi älskar varandra. Men vi har valt att inte vara äkta makar, vad det nu innebär”, skriver hon i ett meddelande.

Hon fortsätter med att berätta att de har projekt planerade tillsammans.

”Linus är min familj. Det finns massa sätt att ha en samhörighet ihop. Jag mår toppen, vi planerar projekt ihop, jag vill han ska regissera en tv-serie som jag har skapat”, skriver hon.

Bahar är glad över att hon och ex-maken kommer bra överens och att det inte är några konstigheter dem emellan.

”Ja, så jävla mogna människor är vi. Ett föredöme skulle jag vilja säga”.

Linus om skilsmässan från Bahar

Även Linus Tunström bekräftar skilsmässan  i ett mejl till Aftonbladet.

”Skilsmässan är en formalitet som inte ändrar det faktum att vi fortsatt är bästa vänner, stöttande kollegor och en kärleksfull familj.”

Annons

Tillsammans har det forna paret dottern Ariel, 9.

Tidigare orden om relationen

I en intervju med Femina tidigare i år berättade Bahar att hon fått höra att hon fått de jobb hon fått genom sin ex-mans kontakter. Linus Tunström är barn till författaren Göran Tunström och konstnären Lena Cronqvist, vilket vissa antytt hjälpt henne på traven.

– Via Linus har jag fått en plats i rum jag inte hade fått tillgång till annars, vi har varit på middag hos kungen. Men jag har bara jobbat med honom ett par gånger. När vi gjorde Anna Karenina tillsammans och det snackades om att han hade gett rollen till sin fru kände jag att vi inte kunde vara ett team på det sättet.

Annons