Bachelor-Simon Hermansson svårt sjuk – TV4 om ändringen

Rosecermonin stoppad i Bachelor – TV4 om situationen: ”Totalkaos”

Kvällens rosceremoni i Bachelor blir inställd på grund av sjukdom.
För Hänt berättar TV4 mer om beslutet – och konsekvenserna därefter.
– Det ställde verkligen till det och det blev totalkaos i inspelningsschemat, säger Paulina Bånge, pressansvarig för Bachelor.

Kvällens, och veckans sista, avsnitt av Bachelor slutar inte som planerat. Bachelorn Simon Hermansson, 29, har drabbats av sjukdom – och kvällens rosceremoni tvingas därför ställas in. Det är programledaren Malin Stenbäck, 32, som berättar den tråkiga nyheten för tjejerna i programmet.

– Vi måste ställa in kvällens rosceremoni, förklarar hon, och beskedet möts av mindre glada miner.

– Nej fan. Jag vill bara att den här rosceremonin ska vara över, säger Emmy Rönning, och Eleonor Lagerkvist är även hon besviken:

– Nej men det känns ju jättekonstigt att det inte blir någon rosceremoni.

Simon Hermansson om sjukdomen i Bachelor

När Hänt träffade Simon Hermansson på pressträffen inför programmet berättade han om sjukdomen han drabbats av under resan, och förklarade att det startade med ett fästingbett – samtidigt som han drabbades av akut magkatarr.

– Det påverkade mig ganska mycket, för jag var dålig i tre veckor konstant. Jag försökte sätta upp en liten fasad och försökte må bra, jag hade ju inte tid att vara sjuk, sa han då.

I totalt tre veckor kände han sig krasslig, och på frågan om han tror att sjukdomen gjorde att han förstörde sina chanser hos några av tjejerna svarade han:

– Det tror jag definitivt att det gjorde, då jag inte mådde tip topp. Jag mådde dåligt, men ansträngde mig så mycket det gick. Jag ställde in en dejt tror jag, sedan körde jag och rockade loss.

TV4 om nödlösningen under inspelningarna

TV4 berättar mer Simon Hermanssons hälsotillstånd och om beslutet att i sista stund ställa in rosceremonin i kvällens avsnitt.

– För produktionen blev Simons mående en stor oro. Det är alltid jobbigt när någon blir sjuk, men att befinna sig på andra sidan jorden med sjukdomar vi vanligtvis inte stöter på hemma i Sverige kan kännas extra obehagligt. I början visste ingen riktigt hur allvarligt det var och om Simon ens skulle kunna stanna i Sydafrika, berättar Paulina Bånge, pressansvarig för Bachelor.

Simon Hermansson fick ta sig till sjukhus för vård, och där fick han medicin av en läkare. Däremot var sjukdomen ingenting som smittade, och trots att han mådde allt annat än bra, var hans egen plan att först genomföra ceremonin ändå.

– Simon, som den vinnarskalle han är, ville till en början se om hans tillstånd skulle förbättras. Han verkligen ville genomföra rosceremonin och fortsätta äventyret. Produktionen avvaktade därför med beslutet att ställa in så länge de kunde. När Simon sedan kände att det inte blev bättre bestämdes det gemensamt att rosceremonin skulle ställas in, förklarar Paulina vidare.

Ställde sjukdomen till det i tidsplaneringen – var det andra inslag eller planerade händelser som fick ställas in eller ändras?

– Ja, det ställde verkligen till det och det blev totalkaos i inspelningsschemat men deltagarnas hälsa går naturligtvis i första hand i alla lägen. Produktionen höll tät kontakt med Simon om hans mående hela vägen. Utöver praktikaliteter påverkade det här också Simons kärleksresa. Dels missade han viktig tid med tjejerna på grund av inställda dejter. Dessutom missade han tid under mingel vilket i sin tur ledde till att Felix fick fritt spelrum.

Bachelor sänds måndag till torsdag på Sjuan och TV4 play.

FOTO: TV4