Bachelor-profilens kritik efter TV4:s reklam: "Patetiskt"

Bachelor-profilens kritik efter TV4:s reklam: "Patetiskt"

Årets "Bachelor" Niclas Lij beskrivs som en "miljonär" i reklamen för programmet. Nyligen öppnade han själv upp om sina tankar kring beskrivningen och hur han framställs. Nu riktar även en av de kvinnliga deltagarna skarp kritik mot tv-kanalen. – Det är inte ok, säger hon till Hänt.

Årets ”Bachelor” i TV4:s dejtingprogram med samma namn heter Niclas Lij, är 32 år och kommer från Stockholm. I reklamen som rullar för programmet beskrivs han som ”multientreprenör och miljonär”. Nyligen kunde Hänt avslöja att han själv inte var nöjd med hur han framställs i tv-rutan.

”Under mitt liv så har jag aldrig nämnt för någon att jag är ‘miljonär’. Helt plötsligt visar varje Bachelor-trailer mig som ‘miljonären’ och varje gång jag ser det så vrider jante om en kniv i magen. Jag sa denna mening en gång på uppmaning av produktionsbolaget och nu går den på repeat”, skriver Niclas Lij på Instagram.

Nu öppnar även en av årets deltagare upp om reklamen.

– Något som jag reagerade på var att de visade klipp på att han var miljonär, för det tycker inte jag är okej, säger Johanna Scortea, 25, från Kristianstad.

– Det ser ju bara patetiskt ut, både för honom och oss andra, att gå ut och visa att han är miljonär, att han framställs som det. Det är det som kommer upp hela tiden.

Och precis som flera av årets kvinnliga deltagare blev Johanna chockad när hon i efterhand fick höra att han tidigare dömts till samhällstjänst för misshandel.

– Va? Skämtar du? Jag hade ingen aning! Vad chockad jag blir. Han är ju världens lugnaste kille.

”Bachelor” sänds i Sjuan, 21.00 måndagar och tisdagar.

Foto: TV4, Instagram

LÄS MER: Flera drabbade av akuta smärtor i ”Bachelor”: ”Det var galet”

LÄS MER: ”Bachelor”-profilens ilska mot TV4: ”Som en kniv i magen”

FRÅN FÖRSTASIDAN