LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Babsan stoppad i Let's Dance – efter TV4:s upptäckt

28 feb, 2018 
Malin Ljung
Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson kunde ha skapat historia i Let's dance 2018. Men i sista stund stoppade TV4 hans medverkan efter en upptäckt i hans förflutna: "De vågade inte gå vidare med det, så de bröt avtalet", säger Babsan till Aftonbladet.
Annons

Årets säsong av Let’s dance i TV4 kunde ha gått till historien med det första samkönade dansparet i programmets historia. Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson, 59, fick nämligen frågan om att delta – och tackade omedelbart ja. I en intervju med Aftonbladet berättar han om hur han började planera sitt schema för att träningar och fredagsfinaler skulle klaffa med övriga åtaganden under våren.

Lönen för Lets’s dance var klar och avtalet hade Babsan fått mejlat till sig. Men sen kom ödessamtalet, TV4 drog sig ur.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag hade dealat till mig ett bra gage, men sen när jag var i Thailand så ringde de. De hade fått reda på att jag tävlingsdansade när jag var 13 år och vågade inte gå vidare med det, så de bröt avtalet, berättar han.

Babsan tävlade i tiodans i juniorklass. Något som bryter mot reglerna som BBC med sin orginalversion av Let’s dance satt upp. Nu är artisten kritisk mot TV4:s agerande, dels för att det var 45 år sedan han slutade dansa. Och han påpekar dessutom att det tidigare funnits flera med danskunskaper som varit med i Let’s dance.

Annons

– Richard Herrey har varit med och är utbildad dansare. Benjamin Ingrosso är musikalartist och Laila Bagge har ju varit danslärare. Men just det här att jag tävlade när jag var barn gjorde att de ville bryta, säger han till tidningen.

Let’s dances executiva producent Annika Beclijevski beklagar att Babsan inte får vara med, men hänvisar samtidigt till BBC:s regler.

– Vi för många samtal med spännande namn under castingprocessen. Hur de samtalen ser ut kan jag inte gå in på. Men enligt ”Let´s Dance” formatregler ska man inte ha tävlat i tiodans tidigare, för då kan man tyvärr inte medverka i programmet, säger hon till Aftonbladet.

Enligt Lars-Åke Wilhelmsson var det bestämt att han skulle dansa med Tobias Karlsson som gör comeback i Let’s dance 2018. Under måndagsmorgonen presenterades han som parhäst till Idol-jurymedlemmen Nikki Amini.

FOTO: Ibl

Annons