TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Babben Larsson var nära att gå in i väggen: "Det slutade med ett tungt missbruk av hundsport"

02 mar, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Babben Larsson kan ses som en sorglös själ, men i slutet på 90-talet blev hon utbränd och stod inte på ståuppscenen på sju år.
Annons

Det är lätt att uppfatta gemytliga Babben Larsson, 58, som en sorglös själ, men i slutet på 90-talet blev hon utbränd och stod inte på ståuppscenen på sju år.

– Jag har upptäckt att jag kan bränna ut mig på vad som helst. 2004 höll jag på att gå in i väggen av hundsport. Jag skaffade hund för att koppla av, men det slutade med ett tungt missbruk av hundsport. Jag har helt klart ett workaholic-beteende, säger Babben i DI Weekend och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har en fruktansvärd arbetskapacitet, men har svårt för att stänga av. Har du en stark gas måste du även ha en bra broms, säger hon.

"Ingen frisk människa blir komiker" konstaterar Babben. Foto: IBL
“Ingen frisk människa blir komiker” konstaterar Babben. Foto: IBL

Biografin Robin Williams: När skratten har tystnat har precis släppts på Bookmark Förlag. Komikern och skådespelaren tog livet av sig i augusti i fjol efter att han i hemlighet lidit av Parkinsons sjukdom en tid tillbaka. Babben har skrivit förorden till boken och hon skriver bland annat “han var en av oss” om sin komikerkollega. Babben förklarar:

Annons

– Självmord har jag som tur är inga egna erfarenheter av, men vi brukar skämta internt om att det finns ingen hel, frisk människa som blir komiker. Vi har alla våra sår: vi har inte blivit sedda som barn, vi har ett bekräftelsebehov utöver det vanliga. Komiken får oss att känna oss hela för en stund. Tyvärr räckte det inte för Robin Williams, säger hon och fortsätter att berätta om sitt eget bekräftelsebehov:

– Att få folk att skratta är en stark drivkraft. Min pappa var en bonde och ganska introvert. Varje dag när han kom hem var han sur och jag såg det som min uppgift att få honom att skratta varje måltid. På den vägen är det, säger hon.

Andra läser också:

Annons