TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Axel Schylströms besked efter tuffa operationen

18 nov, 2018 
AvStina Dahlgren
Axel Schylström efter operationen
Axel Schylström opererades i våras efter sviterna av olyckan 2012 då han fick 16 000 volt genom sin kropp. Nu berättar han hur operationen har gått.
Annons

Axel Schylström, 25, medverkade i Idol 2015. Med sig hade han ett dramatiskt levnadsöde som han delade med sig av till tittarna.

2012, bara dagar innan han tog studenten, klättrade han och en kompis upp på ett tåg som stod parkerat vid stationen i Norrköping. De visste inte att det var strömförande och Axel fick 16 000 volt genom kroppen, föll flera meter och landade på rälsen. 70 procent av kroppen brännskadades och i över tre månader vårdades den dåvarande 19-åringen på sjukhus.

Efter den långa sjukhusvistelsen väntade en lång och svår väg tillbaka till livet med många operationer längs vägen. Mycket förändrades. Innan olyckan var Alex Schylström en lovande fotbollsspelare i division 1, men skadorna tvingade honom att lägga skorna på hyllan. Sedan dess har han genomgått ett femtiotal operationer, och i våras var det dags igen. Han hade länge haft problem med muskel-och nervskador i sin fot, såpass illa att han vissa perioder knappt kunde stå upp. Då tvivlade han på att han någonsin skulle bli bra igen, men nu kommer han med en glädjande nyhet.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det går väldigt mycket bättre efter operationen och det har verkligen hjälpt, säger han när Hänt träffar honom på Diabetesgalan.

Tidigare gick han på rehab, men nu räcker det med några övningar hemifrån för att hålla foten i schack.

– Nej jag vet vad jag behöver göra så jag kör bara lite hemma nu. Och jag har börjat spela fotboll igen och ska börja spela ordentligt nu, berättar han.

Hans flickvän Malin Halvardsson är lyckligtvis sjukgymnast och Axel har tidigare berättat om hur mycket hennes stöd har betytt. Den senaste tiden har han även kunnat vara ute och hålla föreläsningar om sin bok Bränd som handlar om just olyckan och vägen tillbaka.

– Det har varit sjukt mycket. Förra månaden gjorde jag 22-23 stycken föreläsningar på 30 dagar, säger Axel.

Just nu känner han sig stark och tycker inte att hans tidigare skador hindrar honom i livet längre. Förutom en sak.

– Jag kan inte göra bakåtvolter.

Kunde du det innan då?

– Nej, säger han och skrattar.

FOTO: IBL/Eero Hannukainen/Charlotte Brunzell

Annons