TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Axel Pilebys nya TV4-jobb med Tilde de Paula Eby i Efter fem

22 nov, 2018 
Malin Ljung
Axel Pileby Nyhetsmorgon TV4
Först Tilde de Paula Eby, sen Henrik Alsterdal, och nu Axel Pileby. Ytterligare en folkkär profil lämnar Nyhetsmorgon för TV4:s nya satsning Efter fem.
Annons

TV4-profilen Axel Pileby, 31, gjorde stor succé i Nyhetsmorgon under sommaren. Det började med att han guidade tittarna genom de viktigaste händelserna i fotbolls-VM – och därefter fick han vikariera som programledare i TV4:s morgonprogram.

I vanliga fall arbetar han på TV4 Sporten och har synts i Nyhetsmorgon med jämna mellanrum då han tar upp sportsnackisar.

Från och med årsskiftet kommer Axel Pileby få en desto större roll i TV4, men det innebär också att han inte kommer synas Nyhetsmorgon på ett tag. Anledningen är att han är klar som Tilde de Paula Ebys, 46, sidekick i TV4:s nya stora satsning Efter fem som har premiär i början av 2019.

– Jag fick frågan för några veckor sedan och blev givetvis väldigt hedrad och glad. Ska bli roligt och lärorikt att få arbeta med Tilde som i mina ögon är Sveriges bästa programledare. Jag är säker på att jag kommer lära mig massor och förhoppningsvis kunna bidra med något också, säger Axel Pileby till Hänt.

Annons

Exakt hur hans roll kommer se ut i Efter fems sändningar är inte helt klart i skrivande stund, men det är tänkt att han ska fungera som en studioreporter och sidekick till Tilde som är programledare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

TV4-profiler klara för Efter fem

– Jag är övertygad om att det blir kanon, säger han.

Axel Pileby började arbeta på TV4 Sporten i april 2015, och är till att börja med utlånad från TV4 Sporten till den nya satsningen. Så det är absoluta inga sura miner över att han tackat ja till det nya jobbet.

– Jag är tacksam över att sporten gått med på att låna ut mig under våren och väldigt glad för deras stöd, säger han.

Förutom Tilde de Paula Eby och Axel Pileby har Efter fem även värvat med sig nyhetsankaret Henrik Alsterdal, 39, från Nyhetsmorgon.

FOTO: TV4

Annons