Axel Pileby återvänder till Nyhetsmorgon efter TV4-succén

Axel Pileby i Efter fem

Axel Pileby gick över till att jobba med Efter fem för över ett år sedan.
Nu gör TV4-profilen en plötslig comeback i Nyhetsmorgon.

TV4-profilen Axel Pilebys, 31, karriär framför kameran började med att han guidade tittarna genom de viktigaste händelserna i fotbolls-VM. Därefter började han vikariera som programledare för Nyhetsmorgon med jämna mellanrum.

I november 2018 avslöjades det att Axel skulle få en betydligt större roll på TV4. Han fick då uppdraget att agera Tilde de Paula Ebys, 47, sidekick i Efter fem, som hade premiär strax därefter.

– Jag fick frågan för några veckor sedan och blev givetvis väldigt hedrad och glad. Det ska bli roligt och lärorikt att få arbeta med Tilde som i mina ögon är Sveriges bästa programledare, sa Axel Pileby till Hänt då.

Axel Pileby programleder Efter fem

Sedan dess har Axel jobbat sig uppåt. Tillsammans med bland andra Tilde, Anna Brolin, 40, och Henrik Alsterdal, 40, turas han numera om att leda Efter fem. När Tilde de Paula Eby gästade podcasten Nemo möter en vän förklarade hon att detta var planen från start.

– Det var aldrig tänkt att jag skulle köra det fem dagar i veckan resten av mitt liv. Det är för mycket, sa hon då.

Axel har det senaste året synts i programmet flera dagar i veckan och det verkar som att de flesta TV4-tittare uppskattar att se honom i rutan.

Då är Efter fem tillbaka på TV4

Förra sommaren fick TV4-tittarna en rejäl chock när Axel Pileby plötsligt dök upp i Nyhetsmorgon igen. Han hoppade då in som programledaren eftersom flera personer i originaluppsättningen var på semester. I kommentarsfältet var det tydligt att tittarna gladdes åt comebacken.

”Kul att Axel är tillbaka”, skrev en person i en kommentar.

Anledningen till att Axel kunde ta sig an uppdraget är att Efter fem inte sänds på somrarna. I juni sa Axel och Tilde farväl till tittarna och meddelade då att de är tillbaka om ett par månader.

– Det ska bli härligt, men ännu härligare är att programmet är tillbaka sen i augusti, sa Axel i den sista sändningen för säsongen.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Plötsliga comebacken i Nyhetsmorgon

De tittare som redan nu saknar Axel Pileby i rutan behöver inte misströsta. Under måndagen återvänder han nämligen till Nyhetsmorgon, precis som han gjorde förra sommaren. På Instagram berättar Sofia Geite, 38, att det är hon och Axel som kommer att leda programmet.

”På måndag är det jag och Axel Pileby som kör ihop”, skriver hon i inlägget.

”Ser fram emot nästa vecka Sofia Geite och Axel Pileby”, hälsar en person i en kommentar.

”Vilken fin kombo”, skriver en annan.

FOTO: TV4