LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Axel Pileby åter i Nyhetsmorgon – efter succén i Efter fem

08 aug, 2019 
Lina Arvidsson
Axel Pileby återvänder till Nyhetsmorgon efter Efter fem.
Axel Pileby gjorde för ett år sedan succé som tillfällig programledare för Nyhetsmorgon i TV4. Idag fick tv-tittarna en glad överraskning när Axel återigen dök upp i TV4:s morgonstudio.
Annons

Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändringBrand logo
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

Förra sommaren gjorde TV4-profilen Axel Pileby, 32, succé när han först guidade tittarna genom fotbolls-VM och därefter blev ny, om än tillfällig, programledare för Nyhetsmorgon.

I Nyhetsmorgon i TV4 blev Axel Pileby snabbt en populär programledare och tv-tittarna lät meddela TV4 att de gärna ville se mer av honom.

Men till hösten var Axel tillbaka på TV4-sporten efter vikariatet på Nyhetsmorgon. Han har dock dykt upp då och då i det populära morgonprogrammet för att prata om sport-snackisar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter årsskiftet ändrades dock den saken och Axel Pileby fick en ännu större roll i TV4. Då blev han nämligen klar som Tilde de Paula Ebys, 46, sidekick i TV4-satsningen Efter fem, som hade premiär i början av året.

– Jag fick frågan för några veckor sedan och blev givetvis väldigt hedrad och glad. Ska bli roligt och lärorikt att få arbeta med Tilde som i mina ögon är Sveriges bästa programledare. Jag är säker på att jag kommer lära mig massor och förhoppningsvis kunna bidra med något också, sa Axel Pileby till Hänt då.

Annons

Omtyckt repis som programledare

Under våren har TV4-tittarna kunnat se Axel tillsammans med Tilde de Paula Eby ta upp aktuella frågor i nyhetsprogrammet Efter fem. Men imorse fick de istället en oväntad, men glad överraskning. Axel dök nämligen upp som programledare i Nyhetsmorgon – igen.

I ett inlägg på Nyhetsmorgons Facebook-sida visade de under morgonen upp dagens programledare: Axel Pileby och kollegan Rania Shemoun Olsson, 44.

Godmorgon denna småregniga morgon. Solstrålarna Rania och Axel är redo att lysa upp er morgon!”, lyder texten i inlägget.

Många tittare har reagerat över att få se Axel Pileby i rollen som programledare igen.

”Kul att Axel är tillbaka”, skriver en person i en kommentar.

”Axel är väl en trevlig prick”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Annons