Axel Pileby åter i Nyhetsmorgon – efter succén i Efter fem

Axel Pileby återvänder till Nyhetsmorgon efter Efter fem.

Axel Pileby gjorde för ett år sedan succé som tillfällig programledare för Nyhetsmorgon i TV4. Idag fick tv-tittarna en glad överraskning när Axel återigen dök upp i TV4:s morgonstudio.

Förra sommaren gjorde TV4-profilen Axel Pileby, 32, succé när han först guidade tittarna genom fotbolls-VM och därefter blev ny, om än tillfällig, programledare för Nyhetsmorgon.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

I Nyhetsmorgon i TV4 blev Axel Pileby snabbt en populär programledare och tv-tittarna lät meddela TV4 att de gärna ville se mer av honom.

Men till hösten var Axel tillbaka på TV4-sporten efter vikariatet på Nyhetsmorgon. Han har dock dykt upp då och då i det populära morgonprogrammet för att prata om sport-snackisar.

Efter årsskiftet ändrades dock den saken och Axel Pileby fick en ännu större roll i TV4. Då blev han nämligen klar som Tilde de Paula Ebys, 46, sidekick i TV4-satsningen Efter fem, som hade premiär i början av året.

– Jag fick frågan för några veckor sedan och blev givetvis väldigt hedrad och glad. Ska bli roligt och lärorikt att få arbeta med Tilde som i mina ögon är Sveriges bästa programledare. Jag är säker på att jag kommer lära mig massor och förhoppningsvis kunna bidra med något också, sa Axel Pileby till Hänt då

Omtyckt repis som programledare

Under våren har TV4-tittarna kunnat se Axel tillsammans med Tilde de Paula Eby ta upp aktuella frågor i nyhetsprogrammet Efter fem. Men imorse fick de istället en oväntad, men glad överraskning. Axel dök nämligen upp som programledare i Nyhetsmorgon – igen.

I ett inlägg på Nyhetsmorgons Facebook-sida visade de under morgonen upp dagens programledare: Axel Pileby och kollegan Rania Shemoun Olsson, 44.

Godmorgon denna småregniga morgon. Solstrålarna Rania och Axel är redo att lysa upp er morgon!”, lyder texten i inlägget.

Många tittare har reagerat över att få se Axel Pileby i rollen som programledare igen.

”Kul att Axel är tillbaka”, skriver en person i en kommentar.

”Axel är väl en trevlig prick”, skriver en annan.

FOTO: TV4