Så många miljoner tar Youtube-stjärnan Therese Lindgren ut

Therese Lindgren har plockat ut 13,5 miljoner kronor från bolaget Therese Lindgren AB.

Det går bra för Youtube-stjärnan Therese Lindgren. Nu avslöjas det hur mycket hon tjänar på sina bolag – och det är ett tvåsiffrigt miljonbelopp.

Therese Lindgren, 32, är en av Sveriges största Youtube-profiler och har strax över 960 000 prenumeranter på sin kanal. Varje dag följer även tusentals människor henne på Instagram, där hon flera gånger i veckan uppdaterar med videor, bilder och samarbeten. I nuläget följ hennes Instagram-konto av 947 000 personer.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Utöver arbetet med Youtube och som influencer har Therese Lindgren fullt upp med sina två bolag – Therese Lindgren AB och Indy beauty. Det sistnämnda startade hon upp förra året med målet att bli ledande inom vegansk hudvård. Till en början lanserade hon endast skönhetsprodukter, men har sedan utökat sortimentet med smink.

Miljonsuccé för Therese

Bolaget Therese Lindgren AB har precis lämnat sin årsredovisning för förra året – och det syns tydligt att affärerna går utmärkt för Therese. De nya uppgifterna avslöjar nu att pengarna rullar in för Youtube-stjärnan.

Enligt sajten Breakit visar årsredovisningen att bolaget hade en nettoomsättning på 10,9 miljoner kronor och 6 miljoner i ”övriga rörelseintäkter”. Resultatet landar i sin tur på 14,9 miljoner kronor.

Dessutom visar årsredovisningen att Therese Lindgren unnat sig själv med en ordentlig slant. Hon har nämligen plockat ut en utdelning på 13,5 miljoner kronor.

Dessa summor är endast för Therese Lindgren AB, då Indy Beauty ännu inte har lämnat in sin redovisning.

”En miljon kronor per månad”

I början av juli gästade Therese Lingren podcasten Framgångspodden där hon bland annat pratade om sina tankar till pengar och avslöjade samtidigt att hon satt upp tydliga mål gällande omsättningen av hennes bolag.

– Jag hade omsättningsmål, att jag skulle omsätta en miljon kronor per månad. 2016 hade jag det målet, sa Therese Lindgren i podden.

När Framgångspoddens Alexander Pärleros, 34, frågar om hon klarade det svarar Therese med ett klart och tydligt ja.

– Det kan kanske låta larvigt att ha pengamål, men för mig så var det så.

FOTO: TT/Eero Hannukainen