Aviciis pappas gripande tal: "Har nästan varit obegripligt"

Tim "Avicii" Bergling tilldelades postumt en Rockbjörnen för "Årets svenska låt" för låten "Without you". Priset togs emot av Aviciis pappa Klas Bergling som höll ett känslosamt tal från scenen.

Artisten Tim “Avicii” Bergling gick bort den 20 april i år. Han blev 28 år.

Nu har Avicii postumt belönats med en Rockbjörnen för låten ”Without you” som utsetts till “Årets svenska låt”.

Det var Aviciis pappa, Klas Bergling, som mottog priset å sin sons vägnar. Prisutdelare var kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke.

Från scenen höll Klas Bergling ett gripande tal där han tackade för alla som hyllat Aviciis musik.

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, men också framförallt för att tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik. Från hans fans och alla övriga, det har kommit från kyrkor, skolklasser, festivaler och många andra, och det har nästan varit obegripligt och det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla, sa Klas Bergling från Rockbjörnens scen.

Publiken formade sina händer till hjärtan och jublade efter Klas Berglings tal.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Låtskrivaren Sandro Cavazza var på plats under prisceremonin och gav ett varmt tack till de som röstat på “Without you”.

– Wow. Hörni, jag vill bara säga tusen tack till alla er som lyssnat på den här låten som vi skrev på en turnébuss mellan Gran Canyon och Miami. Sen vill jag tacka Tim, tack för att du tog med oss alla på den här sjuka resan. Tack för allt, sa Sandro Cavazza.

Övriga låtar som var nominerade till “Årets svenska låt” var ”Hon dansar vidare” med Hov1, ”Every single day” med Felix Sandman, ”Dance you off” med Benjamin Ingrosso och ”Gudarna på västerbron” med Hov1.

Den svenska dj-stjärnan hittades livlös under en semesterresa i Oman.

Han slutade att turnéra 2016.

Med mamma Anki Lidén 1997.

Tim Begrling tillsammans med sin halvbror Anton Körberg.

LÄS OCKSÅ: Avicii släpper ny låt med världsstjärnan

LÄS OCKSÅ: 5 fina favoriter till kräftskivan

FOTO: IBL, Aftonbladet

Senaste nytt