LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Aviciis pappa Klas Bergling om sorgen efter sonen

05 dec, 2019 
Malin Ljung
Klas Bergling och Tim Avicii Bergling
Tim ”Avicii” Berglings föräldrar startade en stiftelse till sonens minne efter hans död.
Nu berättar stjärnans pappa Klas Bergling om samarbetet med Mind där de går in med 30 miljoner kronor för att fler som mår dåligt ska få hjälp.
– I och med att Tim tog sitt liv så känns det som en naturlig sak, säger Klas Bergling till Aftonbladet.
Annons
Regisörens nya bilder – filmer på Aviciis hemliga resa – ”Bearbetade sorgen”Brand logo
Regisörens nya bilder – filmer på Aviciis hemliga resa – ”Bearbetade sorgen”

För ett och ett halvt år sen kom det tunga beskedet att Tim ”Avicii” Bergling hade avlidit under en privat resa i Oman, han blev bara 28 år gammal.

Senare stod det klart att den svenska världsstjärnan gått bort efter att själv ha tagit sitt liv. Sorgen för hans föräldrar och övriga nära anhöriga är bestående, så även för fansen.

Klas Bergling om hyllningskonserten till Avicii

Idag samlas 55 000 fans i Friends arena i Solna för att delta på hyllningskonserten Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness. Alla intäkter går till Tim Bergling Foundation, stiftelsen som Aviciis föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling startat till minne av sonen.

– Det känns fantastiskt fint att de gör det här, det är en hyllning till Tim och han skulle ha älskat att sitta där och höra sina låtar spelas i ett band. Och sedan hade han haft en jävla massa synpunkter på allting, säger Klas Bergling till Aftonbladet.

Annons

Tim Bergling Foundations samarbete med Mind

I januari 2020 inleder stiftelsen sitt första samarbete med den ideella organisationen Mind som gör ett viktigt arbete när det gäller att förebygga självmord. Under tre års tid kommer Tim Bergling Foundation bistå med totalt 30 miljoner kronor, med målet att Mind ska kunna utöka sin Självmordslinje som är landets enda stödlinje för personer med självmordstankar. Idag har de öppet 18 timmar per dygn, men med stiftelsens stöd kommer de kunna ta emot samtal från personer i kris dygnet runt alla dagar om året.

– Jag hoppas verkligen att vi kan göra en skillnad och nå ut till unga att det finns hjälp att få och att den är ganska nära. Tim var ju öppen själv… han pratade själv om ångesten han kände i sin dokumentär, säger Klas Bergling till Aftonbladet.

FOTO: TT

Hit kan du vända dig för hjälp om du mår dåligt

Annons