LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Aviciis manager Ash Pournouri bryter tystnaden efter kritiken

27 sep, 2018 
AvAgnethe Alm
Ash bryter tystnaden om aviccis bortgång
Efter dokumentären om Tim ”Avicii” Bergling anklagades hans tidigare manager för att ha pushat Avicii för hårt. Nu ger managern för första gången sin bild på det hela.
Annons

I dokumentären Avicii: True Stories om Tim ”Avicii” Bergling var det många som uppmärksammade stjärnans hälsoproblem. Efteråt riktades stor kritik mot Aviciis tidigare manager Arash ”Ash” Pournouri för att ha pressat Avicii för hårt.

Nu ger Arash Pournouri för första gången sin egen bild på hur det var. I en intervju i magasinet GQ förnekar Arash att han var orsaken till Tims hälsoproblem och menar att dokumentären visar upp en felaktig bild. Länge visste han inte hur dåligt Tim egentlige mådde, förklarar han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag var extremt frustrerad på folk runt honom som trodde att de skyddade honom genom att inte berätta hur allvarliga problemen var, och som trodde att det var privat och inte angick oss, säger den tidigare managern till GQ.

När Arash Pournouri blev medveten om problemen 2014 kom han överens med Tim om att ställa in flera spelningar, för att låta artisten åka hem till Stockholm och vila. Enligt Arash handlade det om två världsturnéer som avbokades mot Tims vilja.

Annons

Kommunikationen mellan de båda var inte felfri. Arash förbjöd Tim att boka in fler konserter utan att rådfråga honom först. Men 2016 bröt Avicii mot förbudet och bokade in ett gig på eget bevåg på Ultra i Miami.

– Det var ett löpande problem mellan oss, eftersom hans agenter såg honom som den slutgiltiga beslutsfattaren, säger Arash till GQ och fortsätter:

– Jag försökte till och med kompromissa och få honom att göra ett oannonserat gig i Stockholm för att se om han var redo, vilket han gick med på. Men sedan avbokade han det i sista stund. Han menade att han inte behövde bevisa någonting och att han var i bättre form än någonsin, redo att påbörja en turné igen. Men det är inget som visas i dokumentären.

Efter giget på Ultra i mars 2016 började Avicii återigen avboka alla spelningar och ersatte alla som drabbades ekonomiskt av det.

Den 20 april i år hittades Tim Bergling död i Omans huvudstad i Muskat. Han blev 28 år gammal.

FOTO: Ibl

Annons