Avicii slutar turnera: "Det är jävligt påfrestande"

Avicii slutar turnera: "Det är jävligt påfrestande"

Avicii har rest världen över och tillbringat mer tid i ett flygplan än många av oss andra. Nu lägger han av.

Tim “Avicii” Bergling, 26, väljer nu att sluta turnera.

– Man har tänkt “undra hur länge kommer han att orka?”. Nu har man fått svaret, säger Aviciis halvbror Anton Körberg, 38, till Aftonbladet.

– Han har jobbat så jäkla hårt i fem år i sträck. En period var det sju gig på tre dagar i fyra olika länder. Då tänker man “va fan, kom igen?”. Det ska faktiskt bli skönt att se honom att vila upp. Han är verkligen bränd i bägge ändarna just nu.

De senaste fem åren har Avicii knappt varit hemma i Sverige och i början på 2012 kollapsade han efter en inflammation i bukspottskörteln. Då blev han nykterist och började ta det lugnare.

– Men det var inte bara krökandet, utan även schemat. Man kan inte göra 320 gig om året. Det är jävligt påfrestande, emotionellt och fysiskt och psykiskt, sa Avicii efteråt i Café.

Avicii aka Tim Bergling på en av hans svenska spelningar – “Summerburst” 2015 i Göteborg.

I somras hade prins Carl Philip och prinsessan Sofia äran att ha honom spela på sin bröllopsfest. Men nu blir det inga fler fester med Avicii i dj-båset.

Äntligen, känner storebror Anton.

– Det ska bli skönt att kunna säga “ska vi hyra en film idag och käka lite tacos”? En sådan grej. För det tror jag inte att han har gjort på fem år. Det ser jag fram emot!

Anton Körberg ser fram emot att kunna slappa lite med sin bror framöver.

Foto: IBL, Stella

FRÅN FÖRSTASIDAN