LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Aviciis sista tid innan dödsfallet: "Han mådde bra"

21 apr, 2018 
AvStina Dahlgren
Beskedet om DJ:en Aviciis bortgång kom som en chock för hela världen. Nu sörjer kändisar som Madonna, Paris Hilton och David Guetta den svenska stjärnan.
Annons

Igår kom det tragiska beskedet att DJ:n och världsartisten Tim Bergling, även kallad Avicii, är död endast 28 år gammal.

Beskedet kom som en chock efter att Tim på sina sociala medier delat med sig av ett liv där han var tillbaka i studion och såg ut att må bra.

Det var för några år sedan som världsstjärnan drabbades av allvarliga hälsoproblem. I sviterna av en inflammation i bukspottskörteln som Avicii drabbades av 2012 fick han återkommande hälsoproblem och plågades av en sprucken blindtarm. 2016 tog han beslutet att dra sig tillbaka.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men sommaren 2017 gjorde han comeback med EP:n “Avicii”. Han såg på sociala medier ut att må bättre och att ha kommit tillbaka efter kollapsen.

På instagram delade stjärnan med sig av bilder från studion med bland andra Kent-frontmannen Jocke Berg och producenten och låtskrivaren Carl Falk. Han jobbade även ihop med producenterna Rami Yacoub, Jonnali Mikaela ”Noonie Bao” Parmenius, Salem Al Fakir och Vincent Pontare, skriver Expressen.

 

Bilden från Muscat Hills Resort är en av de sista bilderna som togs på artisten. Dj:n Maitrai Joshi umgicks med Tim Bergling i helgen och är med på bilden. För honom har artistens plötsliga död kommit som en chock.

Annons

– Han mådde bra och var i god form. På fredagen festade vi på en båt och på lördagen vet jag att han var ute och åt middag med vänner. Det här är chockerande nyheter, säger han till norska tidningen VG.

Nu sörjer många Aviciis bortgång. Artisten Felix Sandman, 19, har skrivit ett långt och känslosamt inlägg på Instagram där han hyllar artisten.

Jag kommer aldrig glömma när jag var på din första konsert i Globen 2012. Jag var 13 år och var där med mina vänner. Precis innan konserten hade jag varit hemma hos en av vännerna och låsas shot:at Campari samt smuttat på en starkcider för första gången. När du gick upp på scenen och började spela ”Levels”, då stod jag i publikhavet och var riktigt lycklig. Tack för fina minnen och tack för musiken. Vila i frid Tim.

Idol-jurymedlemmen Nikki Amini, 33, har arbetat ihop med Avicii flera gånger.

Blir så ledsen. Din låga brann ut långt innan legenden om dig gjorde det. Vila I frid Avicii.

Annons

Även internationella stjärnor sörjer DJ:en. Hotellarvtagerskan Paris Hilton, 37, skriver att hon blev förkrossad när hon nåddes av nyheten.

En fin själ med ett stort hjärta och en fantastisk talang. Så många fina minnen tillsammans. Mina tankar och böner går ut till hans familj. Vila i frid min vän”, skriver hon på Instagram.

 

DJ:en David Guetta, 50, hade en världshit tillsammans med Avicii 2011 med låten Sunshine. De både jobbade ihop och umgicks privat som vänner.

Vi har förlorat en vän med ett så vackert hjärta och världen har förlorat en otroligt talangfull musiker. Tack för dina fina melodier, tiden vi delade i studion, spelade tillsammans som DJ:s eller bara njöt av livet som vänner

Sångerskan och ikonen Madonna, 59, delar med sig av en bild på sig och Avicii tillsammans bakom DJ-båset.

Så sorgligt… Så tragiskt. Hej då kära söta Tim. Du gick bort för tidigt” skriver hon.

Se kändisarnas sorg och hyllningar till Avicii här:

Foto: IBL, Instagram

Annons