LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Åskväder hotar Love Island – TV4 tvingas avbryta inspelningen

20 sep, 2019 
AvSarah Mansouri
Samtidigt som tittarna kan följa singlarnas kärleksjakt i Love Island spelas programmet fortfarande in på ön Korfu i Grekland.
Men när ett hårt åskväder drog in i Korfu under gårdagen var inspelningen tvungen att brytas och deltagarna evakueras.
– Vi gör allt för att säkra produktionen, säger exekutiva producenten David Lillemägi.
Annons
Här är allt du behöver veta om årets deltagare i Love Island 2019Brand logo
Här är allt du behöver veta om årets deltagare i Love Island 2019

Det har gått fyra veckor sedan de första deltagarna av årets säsong av TV4:s Love Island Sverige klev in i kärleksvillan på grekiska ön Korfu. I dejtingprogrammet måste deltagarna inte bara hitta en potentiell kärlekspartner, utan också vinna publikens hjärta. Tittarna kan ständigt interagera med händelserna i programmet via appen eftersom programmet, till skillnad från många andra realityserier, spelas in samtidigt som det sänds hemma i Sverige.

Efter fyra veckors inspelning spirar kärleken mellan flera av deltagarna, men det har också varit en hel del intriger som tittarna kommer kunna fortsätta följa ett tag till. Varje dag släpps ett nytt avsnitt och i fredagens avsnitt får tittarna se en storm dra in över Korfu, där deltagarna befinner sig.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Enligt uppgifter till TV4 ska stormen har lett till att hela ön har drabbats av strömavbrott, vilket självklart även påverkar villan där Love Island Sverige-profilerna bor.

Blixtar över Love Island-villan på Korfu.
Blixtar över Love Island-villan på Korfu. Foto: TV4

Men det finns tekniker på plats som kunna säkra att inspelningen av programmet kan fortsätta.

– Våra tekniker har förberett och säkrat huset. Generatorer finns på plats och gör att produktionsområdet ska fungera utan problem, även när elen slås ut. Eftersom vi spelar in och sänder direkt från Grekland har vi inte råd att pausa inspelningen, mer än vid absoluta krissituationer, säger Lotta Edvardsson, exekutiv producent till programmet.

Annons

Love Island-festen evakuerad

Åskvädret, hårda vindar och kraftiga regnskurar gör dock att inspelningen under kvällen tvingas avbrytas. Det som var planerat att bli en utomhusfest på villans terass blir nu istället en fest nere i källaren, då deltagarna evakueras från uteplatsen.

Ebba Björkenholt och Evelina Johnsson.
Ebba Björkenholt och Evelina Johnsson. Foto: TV4
Ovädret stoppade inspelningarna av Love Island Sverige
Ovädret stoppade inspelningarna av Love Island Sverige. Foto: TV4

För Hänt förklarar Love Island Sveriges andra exekutiva producent, David Lillemägi, situationen på ön just nu:

– Att vi sänder direkt från Korfu gör att vi är extra känsliga för vädret och eventuella avbrott. Men det viktiga är säkerheten, och vi gör allt för att säkra produktionen ur båda aspekterna, säger David Lillemägi.

Väderprognosen fortsätter att pendla under de kommande dagarna på den grekiska ön och det väntas komma ytterligare regn. Även i början på nästa vecka väntas ännu mer åskväder och hårda vindar – och nya strömavbrott.

FOTO: TV4

Annons