Artikeln innehåller reklamlänkar

Åsa Vesterlund i älgolycka: ”Massa blod överallt”

Svenska Hollywoodfrun Åsa Vesterlund var millimeter från att hamna mitt i en allvarlig olycka.
Nu berättar hon om den dramatiska kraschen där hon hade änglavakt.
– Det var massa blod överallt.
Slå på ljud

I veckan var Åsa Vesterlund, 44, som är aktuell i den nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar, med om något hon sent kommer att glömma. Åsa var på besök i Norrland för att hälsa på sin mamma när de var skrämmande nära att krocka med en älg.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

– Jag och mamma åkte bil från Luleå till Piteå. Jag körde i ungefär 90 kilometer i timmen och vi hade en långtradare framför oss. Plötsligt blinkar en mötande bil. Jag hann bara säga till mamma ”gud, han varnar ju för något” och bromsa in lite innan det smällde. Man hörde verkligen att det var kroppar… Och jag såg hur långtradaren sladdade på massa blod, säger Åsa och fortsätter:

”Massa blod överallt”

– En fjolårskalv landade i diket och sedan kom en jättestor älg flygande rakt mot oss. Huvudet var nästan lika stort som bilens framruta. Den hamnade precis bredvid mamma som satt på passagerarsidan. Den tittade på oss med öppna ögon och vi såg hur den lyfte på huvudet för att leta efter sin kalv. Det var massa blod överallt och jag som är djurvän fick panik. Det gjorde så ont i hjärtat. Jag funderar nästan på att bli vegetarian efter det här.

Åsa har påverkats hårt av händelsen och har tänkt på att de hade änglavakt.

– Det är det värsta jag har varit med om och en nära döden-upplevelse. Vi hade verkligen änglavakt. Hade vi inte haft långtradaren framför oss hade vi nog inte suttit här idag. Jag är också otroligt tacksam för personen som varnade oss.

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!