Åsa Vesterlund har flytt från Göteborg efter hot

Åsa Vesterlund har flytt Göteborg efter hot: “Som att vara med i en skräckfilm”

Tv-profilen Åsa Vesterlund bor inte längre i Hollywood, och hon är inte längre en Hollywoodfru.
Nu bor hon i Göteborg med sin pojkvän, en stad hon nyss flytt ifrån då hon blivit hotad av en man mitt på blanka dagen.
– Det var som att vara med i en skräckfilm. Jag fann inga ord, säger Åsa Vesterlund i en intervju med Expressen.
Åsa Vesterlund har flytt Göteborg efter hot: “Som att vara med i en skräckfilm”
Slå på ljud

Hollywoodfrun Åsa Vesterlund, 45, bor inte längre i Hollywood. Numera är hon bosatt med sin pojkvän på Sveriges västkust, i Göteborg. Men livet i nya hemstaden är inte alltid så enkelt.

Åsa Vesterlund på röda mattan

FOTO: Karin Törnblom/TT

Åsa Vesterlund om händelsen

I en intervju med Expressen visar det sig att Åsa blivit hotad mitt på blanka dagen efter att hon avslutat ett träningspass i form av tennis. När Åsa kom ut till parkeringen för att kom det fram en man till henne och var riktigt hotfull. Åsa stod mellan två bilar, vilket gjorde det omöjligt för henne att fly någonstans.

– Han sa ‘Åsa’. Sen sa han att jag skulle ta detta på allvar och att jag ska packa mina grejer och lämna Göteborg annars så skulle han ‘flå mina hundar levande’, berättar Åsa Vesterlund för Expressen och fortsätter:

– Jag hann knappt reagera. Jag kom utspringandes från tennisen och jag var glad och det var fint väder. Så kom han där helt lugn och iskall. Jag blev typ paralyserad.

”Kändes som en evighet”

Åsa tog hotet på fullaste allvar då hundarna är hennes allt.

– Jag blev så rädd. Det är som att hota mina barn då mina hundar är mitt allt. Det var som att vara med i en skräckfilm. Jag fann inga ord, säger Åsa Vesterlund till Expressen och fortsätter:

– Tiden stannade och det kändes som en evighet. Så jag drog faktiskt från Göteborg och har inte befunnit mig där sen hotet skedde i fredags.

Men hur kunde den hotfulla mannen veta var just Åsa befann sig, vid just den tidpunkten? Det hon Hollywoodfrun en teori om, nämligen att han kan ha sett var hon tränar på Åsas Instagram då hon delat med sig av platsen där.

Åsa Vesterlund i beige tröja

FOTO: Jessica Gow/TT

Flytt från Göteborg

Åsa har även sina misstankar om vem den hotfulla mannen kan vara, men menar att det inte är hennes sak att spekulera i – utan polisens.

– Vem säger att de ska flå mina hundar levande? Det är det värsta man kan säga till någon. Det är någon som vet att mina hundar är mitt allt. Denna man väntade på mig. Han visste att jag var där. Det här var planerat, säger hon.

Eftersom Åsa längre inte känner sig trygg i Göteborg har hon nu flytt staden.

– Det här är inget fan som har emot att jag jobbar med tv. Detta är personligt, de vill aktivt ha bort mig från Göteborg, avslutar hon till Expressen.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

FRÅN FÖRSTASIDAN