LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Arvingarna stoppar Casper Janebrink – därför tvingas han tacka nej

08 jun, 2023 
Simon Lundh
Arvingarna
Arvingarna har sedan starten 1989 spelat ihop.
Nu berättar Casper att bandet stoppar honom.
– Svårt för mig att vara med, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars "Lasseman" Larsson och Therese Larssons dyra bakslag – under husrenoveringenBrand logo
Lars "Lasseman" Larsson och Therese Larssons dyra bakslag – under husrenoveringen

Arvingarna har spelat ihop sedan sent 1980-tal, men fick sitt stora genombrott när de tog hem segern i Melodifestivalen med låten Eloise 1993. Sedan dess har bandet gjort comeback flera gånger i tävlingen bland annat med den hiten I do från 2019.

Arvingarna stoppar Casper Janebrink – därför tvingas han tacka nej: ”Svårt för mig”

Även om bandet är en grupp består också gruppen av fyra individer. Något som ibland kan sätta käppar i hjulet för andra tilltänkta uppdrag som de vill hoppa på och bli en del av. Något som bandets frontman Casper Janebrink, 53, bekräftar i en intervju med Nemo Hedén, 36, i hans podd Nemo möter en vän. Casper medger att han vid flera tillfällen tvingats tacka nej för att det inte går ihop med bandet.

– Om vi skulle göra Let´s dance till exempel. Så är det svårt för mig att vara med i Let´s dance för det är så lång period. Det är 12 veckor. Vad ska de andra killarna göra då, medan jag jobbar och tjänar pengar. Ska de sitta hemma och rulla tummarna?, säger Casper och fortsätter:

Annons

– Då tycker de att vi måste ut och spela och göra vår grej. Enda möjligheten att kunna var med i Let´s dance är om vi alla fyra skulle vara med samtidigt. Vilket hade varit ganska roligt och bra tv tror jag, säger han och skrattar.

Diskussionen inom Arvingarna – Casper Janebrink avslöjar

Arvingarnas frontman medger att han vid flera tillfällen har fått frågan om att ställa upp i programmet.

– Ja, några gånger. det är samma diskussion varje gång. Det måste finnas en period där vi är lediga om jag skulle kunna vara med i Let´s dance. Det är svårt.

Även om det kan vara svårt att få ihop rent schemamässigt för gruppen medger Casper att han gärna skulle vilja snöra på sig danskorna och ställa sig på dansgolvet på bästa sändningstid i TV4.

– Det är en häftig utmaning, och det är utmaningen som gör att det hade varit kul att testa det.

Casper Janebrink om svårigheterna: ”Svårt att få med alla”

Casper säger också i intervjun att när han tidigare fått frågor om att ställa upp i program, så blir det svårt att få till så hela bandet får vara med. Som till exempel när han medverkade i Så mycket bättre 2021. Trots att det var fokus på Casper blev inte Lasseman och de andra i bandet avundsjuka.

– Inte avundsjuka utan mer att man aldrig får vara med som grupp. Det blir oftast frågan till en, säger han.

FOTO: Hanna Brunlöf Windell/Expressen/Karin Törnblom/TT

Annons