Artistens markering – efter systerns ord i Big Brother

Jireel och Isabel Pereira

Efter knappt tre dagar i Bigbrother-huset blev Isabel Pereira och Kim Kamal utskickade efter en antisemitisk diskussion. Nu tar Isabels bror, hyllade artisten Jireel, avstånd från systern.
House tour i Big Brother-huset 2020
Slå på ljud

En hatisk kommentar var vad som fick TV4 att ta beslutet om att skicka hem Isabel Pereira från Big Brother–huset. Det var under ett samtal om Kim Kamals arbetssituation som denne påpekade att hans chef var jude. Isabel svarade då:

– Jag hatar judar, vilket resulterade i att hon fick lämna huset.

Efter att ansvarig utgivare för programmet tittat över diskussionen deltagarna emellan tog man beslutet att även Kim Kamal skulle få lämna. Isabel Pereira har tidigare uttalat sig om sin bror, artisten Jireel, och sagt att han stöttar hennes deltagande i programmet – så länge hon sköter sig.

– Så länge jag inte gör bort mig själv så tycker han det är okej. Han tycker det är kul. Han vill att jag ska vinna, sa Isabel till Hänt i en intervju innan hon gick in i programmet och fortsatte:

– Han är sådär att ‘du kan inte gå in om du inte ska in för att vinna’ liksom.

“Mamma har lärt oss bättre”

Men trots att Isabel bett om ursäkt för händelsen så verkar den framgångsrike brodern nu tycka att systern gjort bort sig. Detta till den grad att han har gått ut med ett offentligt uttalande om händelsen – där han tar avstånd från Isabels åsikter.

“Hennes uttalande var inte rätt och jag vet att min mamma har lärt oss bättre. Även fast vi är syskon, så har vi olika värderingar om saker och ting i livet. Hon är sin egen person och ansvarar för sina egna handlingar”, skriver han på Twitter.

Tar avstånd

Jireel Lavia, 19, från Stockholm har sedan han tog steget in i musikbranschen tagit hem flera åtråvärda priser. Bland annat har han utsetts till Årets artist på P3 Guldgalan och Årets nykomling på Grammis. Han är känd för att inte följa normen och då han med tårar i ögonen kramade om vännen Lamix på Grammisgalan hyllades han för den öppenhjärtliga gesten.

“Jag tar 100% avstånd från vad hon sa. Och jag tar till 100% avstånd från alla former av rasism”, skriver artisten nu på Twitter om Isabels hatiska kommentar i direktsänd Tv.

FRÅN FÖRSTASIDAN