Artikeln innehåller reklamlänkar

Artisten Dregen drabbad av alopecia – tappade allt hår

Dregen berättar om hur han drabbades av alopecia

För sex år sedan började artisten Dregen att tappa sitt hår.
Nu berättar han om den mystiska sjukdomen i TV4:s Anders knackar på.
– Jag hade bara några fläckar med hår kvar, över en natt typ, berättar han.
Artisten Dregen drabbad av alopecia – tappade allt hår
Slå på ljud

Andreas Tyrone Dregen, 46, är en av Sveriges mest framgångsrika gitarrister i rockbanden Backyard Babies och tidigare i The Hellacopters. Men framgången och det hektiska livet har haft en baksida, för några år sedan drabbades han av en mystisk sjukdom.

I programmet Anders knackar på i TV4 berättar Dregen om hur han plötsligt började tappa sitt hår och fick dra i handbromsen. Bland annat genom att för ungefär sex år sedan sälja huset han bodde i på en ö i Stockholms skärgård. Även om det låter som ett drömboende så beskriver Dregen hur allt runt omkring som hus, bilar, båtar och allt som skulle fixas gav honom stresspåslag. Och inte nog med det, en dag började han att tappa sitt hår.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

– Jag åkte på alopecia, säger han i ett samtal med programledaren Anders Öfvergård.

Dregen beskriver att det kom från ingenstans och att han helt plötsligt hade tappat stora delar av sitt hår. I programmet drar han undan mössan han har på huvudet och visar hur en del av håret fortfarande saknas.

– Jag hade bara några fläckar med hår kvar, över en natt typ. Alltså halva frisyren ligger på huvudkudden på morgonen när man vaknar, berättar han.

Läkarnas råd till Dregen efter alopecia-diagnosen

Läkarna kunde konstatera att den svenska rockstjärnan drabbats av sjukdomen alopecia, en autoimmun sjukdom som gör att man tappar håret. Det finns i dagsläget ingen klarlagd orsak till varför man drabbas av alopecia, men i Dregens fall tror läkarna att det beror på hans hektiska liv.

– De tror att det är en liten stress, läkarna säger att du måste bara chilla ner så kommer det hår tillbaka, berättar Dregen.

Det plötsliga håravfallet fick honom att se över sitt liv, huset i skärgården såldes och numer bor Dregen i centrala Stockholm.

– Det var väl lite där det började med att jag försökte downsiza livet lite och inte ha för många saker igång samtidigt. Så nu är det hyresrätt och taxi som gäller, skrattar Dregen.

Dregen var tidigare gift med artisten Pernilla Andersson. De två skilde sig för tre år sedan, men bor fortfarande i samma kvarter och har delad vårdnad om sonen Sixten, 5.

Anders knackar på visas på TV4 på måndagar klockan 20.00 och finns även på TV4 Play. 

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN