LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Artisten Denise Lopez bror blev ihjälskuten: ”Beställningsmord”

29 jun, 2022 
Lovisa Ström
Artisten Denise Lopez bror sköts till döds för sex år sedan.
I podcasten Livshjulet berättar hon nu om sorgen och vägen tillbaka.
– Jag var levande död, säger hon.
Annons
Kishti Tomita om sorgen efter hunden – så påverkar det vardagenBrand logo
Kishti Tomita om sorgen efter hunden – så påverkar det vardagen

Artisten och DJ:n Denise Lopez slog igenom på 1990-talet. År 2003 medverkade hon i Melodifestivalen med bidraget Someone, Somewhere, Someday.

Men livet har inte bara varit ljust för Denise. För sex år sedan rasade nämligen hela hennes värld när hon fick reda på att hennes bror Renato Lopez blivit ihjälskjuten i Mexiko, bara 33 år gammal.

I podcasten Livshjulet berättar hon nu om den mörkaste perioden i sitt liv.

”Det var ett beställningsmord”

Denise bror Renato var ett välkänt ansikte i Mexiko. Han arbetade nämligen som skådespelare, musiker och programledare. I podcasten berättar Denise om samtalet hon fick från sin pappa, och vad det var som egentligen hände.

– Att få ett samtal från sin pappa fem på morgonen att min bror har blivit brutalt ihjälskjuten, det var det. Det var ett trauma jag inte kan beskriva, det är hemskt. Jag har jobbat jättehårt för att bearbeta det. Så jag behövde få vara i fred, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag vill inte gå in på detaljer om vad som hände, mer än att det var ett svartsjukedrama och det är ett beställningsmord och de som har gjort de sitter inlåsta. Det är fem inblandade. Det har tagit väldigt mycket tid och kraft för familjen.

Denise Lopez: ”Jag var levande död”

Mordet var en stor händelse i Mexiko och bilder på hennes bror syntes överallt. Kort därefter började även bilder på Denise att cirkulera i tidningarna och på tv, vilket gjorde att hon förbjöds från att komma på begravningen.

– Jag fick inte åka, det var väldigt farliga människor och pappa förbjöd mig. Jag hann inte ens till begravningen. Jag stod på Miamis flygplats, säger hon och fortsätter:

– När det hände stängde jag ner allt. Jag ville bli lämnad i fred, jag ville inte stå i rampljuset, jag ville inte vara med i tv, jag ville inte synas. Jag ville bara bort från allt.

Denise kunde varken äta eller sova, och panikattackerna var många.

– Första halvåret handlade om överlevnad. Jag var levande död, kan man säga, berättar hon.

Idag är hon på en bättre plats och skriver just nu en bok som handlar om sorgen – hur det är att hantera den här typen av trauman och viljan att komma tillbaka.

FOTO: TT

Annons