LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Artisten Darin Zanyar om kärleken, Idol och karriären

27 mar, 2020 
Allt om Darin Zanyar, sjunger
Darin Zanyar fick sitt stora genombrott i TV4:s tv-program Idol år 2004.
Efter det har han släppt flera album och deltagit i Melodifestivalen.
Men vem är artisten när han inte står på scen? Hur lång är han och hur ser egentligen Darins kärleksliv ut? Hänt svarar.
Annons
Allt om Darin ZanyarBrand logo
Allt om Darin Zanyar

Den världskända artisten Darin Zanyar, 32, fick sitt stora genombrott när han medverkade i TV4:s musikprogram Idol år 2004. Han har sedan dess släppt mängder med hits och golvat svenska motståndet mångfaldigt gällande publikrekord och dylikt.

Idolen började redan som 14-åring att skriva och spela in låtar till sig själv men även andra artister. Men vem är egentligen Darin Zanyar och hur ser hans kärleksliv ut? Hänt svarar.

Hur lång är Darin Zanyar och hur gammal är han?

Darin Zanyar växte upp i Botkyrka i Stockholm. Han föddes 2 juni år 1987 och är idag 32 år gammal.

En fråga som cirkulerar kring Darin är hur lång han är. Vad nu det beror på är oklart, men något som faktiskt står klart är hans längd. Darin Zanyar är 175 centimeter lång.

Darins medverkan i Idol 2004

Det var en nervös 16-åring som klev in för att sjunga en audition framför juryn i Idol 2004. TV4:s succéprogram har genom åren plockat fram många artister som idag är kända över hela världen, så som Agnes Carlsson och Måns Zelmerlöw, men även Darin Zanyar.

Darin Zanyar på sin alldeles första Idol-audition
Darin Zanyar på sin alldeles första Idol-audition. FOTO: TV4

Tonåringen nailade sin audition och gick vidare i tävlingen. Publiken och tv-tittarna visade vecka för vecka hur mycket de älskade honom. Ända till kvalfinalen var Darin en solklar favorit och gick vidare med hela 78 procent av rösterna, inte illa.

Annons

Men när det väl var dags för final blev motståndet för tufft och deltagaren Daniel Lindströms kammade hem vinsten. Men hur lyder uttrycket? “Silver är finare än guld”, kanske var det så i Darins fall då han trots en andra plats i tävlingen blivit en av Sveriges mest omtalade artister.

Darins i Melodifestivalen 2010 med låten You’re Out Of My Life

En av Darins specialiteter verkar vara att fånga alla sorters publiker. År 2010 blev det dags för artisten att klämma sig in i Melodifestivalen, och vad är en bättre plattform att synas än just där?

Bidraget hette You’re out of my life och framfördes med bravur av Darin och gick vidare direkt till final från sin deltävling.

Men väl i finalen blev det ingen vinst, då Anna Bergendahl tog hem första platsen. Darin landade på en fjärde plats, vilken inte alls var illa för att debutera i tävlingen.

Darin uppträder i Melodifestivalen 2010.
Darin uppträder i Melodifestivalen 2010. FOTO: SVEN LINDWALL/TT

Har Darin Zanyar flickvän?

Den eviga frågan som cirkulerar fram och tillbaka kring Darin Zanyar är ju hans relationsstatus. Varför frågan alltid är på tapeten är nog just för att artisten valt att hålla sitt kärleksliv väldigt hemligt genom åren.

Annons

För ett antal år sedan så hade Darin en flickvän under en tvåårsperiod när han bodde i Berlin, dock höll det inte då artisten blev singel igen 2008.

– Vi är fortfarande vänner. Det är inga hard feelings, har Darin tidigare sagt om ex-flickvännen till Expressen i en intervju.

Än idag har kärleksrykten florerat om Darins kärleksliv, dock är det något som Darin själv dementerat.

Vad heter Darin Zanyar på Instagram?

Darin delar ofta med sig av sitt liv på sociala medier. En av hans stora kanaler är Instagram där han har över 85 000 följare, inte illa.

Kontot heter darinofficial där Darins fans kan följa honom i vardagen som musiker och få de senaste uppdateringarna om ny musik.

https://www.instagram.com/p/B9UAWr2B4_9/

FOTO: Marcus Ericsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons